Friday, May 15, 2009

KESIAN KAN ?

Adus ! Today takde kes kat court. Dok ofis ler gamak nyer sampai ke ptg... Memang akan boring la diri ku ini. Seharian di dalam bilik sejuk ni yang tidak bertingkap, meja penuh dengan fail, buat hidung ku sebu & penuh dgn habuk-habuk lama! Nasib baik sikit because ada internet, bleh la melepaskan apa-apa yg patut, membaca apa-apa yg patut.

Early in the morning, bos da bising because OCBC tak nak bayar disbursement. Summons dan Statement of Claim prepared, need to be filed urgently according to instructions. But, fail takde duit! Bos tak nak advance dulu RM100 filing fee tu. Jadi mangsa ? Saya ler to call Laily, OCBC KL merayu for disbursement. If not the Summons will stay on my messy table... Kesian kan ? Answer yg diterima from OCBC ? No disbursement jugak.... Come on la bos. Da dpt job, kira ok la. Advance jek la. Apa nak bising ? Da obtain judgment nanti, just issue bil la. Bukan nyer banyak file without disbursment...

Saya in-charge file RHB RRC, Melaka. Memang best because mereka tak lokek beri disbursement. Senang buat keje because file ada duit. Semua keje smooth jek. Thanx la to Mr.Peter Gan [RRC's Head]. Disbursement tak lokek, bil cepat bayar... Memang best !

Sejak 3-4 bulan kebelakangan ni byk instructions untuk issue NOD baru. Maksud nyer, byk individu di luar sana tak bayar instalment rumah / overdraft / instalment kereta... Kenapa ? Gawat... berhenti keje... kena potong gaji... bisnes tak untung...

Ada la satu hari tu, sorang Defendant dtg office. Dia baru terima Bankruptcy Notice. Alamak, dia memang takut dengan perkataan 'bankrap' yang terdapat dlm notis tu. So, he said - "Nak gi bank ni, propose settlement. Saya baru jek 2 bulan keje kerajaan..." I replied - "Mesti. Jangan lengah. Buat cadangan yang bagus. Cari la duit. Nanti bankrap, rumah kena lelong, buang keje... susah nanti. Yang penting tunggakan tu settle cepat."

Kesian gaks tengok dia. Anak-anak kecik. Wife tak keje... Kesian kan dia ?

Ini baru satu citer tentang seseorang... Sesungguhnya, kalau kita susah, kita lihat org yang lebih susah dari kita. Jangan sesekali tengok orang yg lebih senang. Bersyukur dgn apa yang kita ada [nasihat hubby tercinta yg paling glamour]...

MORAL NYER : jangan tak bayar loan rumah, loan kereta, bil kad kredit, instalment....

2 comments:

  1. salam aida

    memang bagus kalau semua client bayar disbursement cepat-cepat..senang keje..terutamanya yg dok bahagian account..dulu masa kak za keje gitu gaklaaa..nak kena buat filing mcm2..pastu client liat nak bayor..lawyer pressure kita soh keluarkan duit utk filing..pastu bila sampai kat boss utk approve payment..bising-bising sbb client tak bayar satu habok pun lagi..hadoilaaahh kita jugaaaaaaaak yang kena
    ehehe membebel lah pulak kat sini :D

    nanti snap gambar RE tu ye..tak sabor nak nengoknya..ehehehee

    zaliana
    jurnal rasa

    ReplyDelete
  2. gitu la kak. kesusahan tu hanya kita yg tau, kan ? nak melayan bos... nak melayan client...

    adus...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)