Wednesday, June 03, 2009

STADIUM UTAMA TERENGGANU - BUMBUNG ROBOH !

Front page "The Star" today. Kejadian di atas berlaku semalam pagi. Memang memalukan Malaysia. Umur stadium Terengganu ni exactly 1 tahun bulan May 2009. Ia adalah tempat SUKMA ke - 12 yang lepas... Aduhai !

Di sini, memang akan ada individu yang panas punggung la... Memandangkan baru berumur 1 tahun, roboh yang tragis ni surely disebabkan oleh pembinaan yang tak kuat @ bagus @ cukup bahan...

He He He... Unit Pengecahan Rasuah turun padang... Sape yg kuar tender ? Sape yang beri tender ? Sape ... ? Semua tertumpu kepada kontraktor / kontrak... Ni sure akan libatkan beberapa institusi kerajaan Malaysia, am nyer, dan Terengganu, khas nyer....

Hmmm... Jaya Supermarket belum lagi settle kes nyer. Kata nyer, arkitek asal Jaya Supermarket akan dipanggil & disabitkan. Hah ?! Cannot be ! Dalam paper kata, kerja-kerja runtuhan tidak diluluskan, but, diruntuhkan juga.... Salah siapa ni ???

Ni da pula timbul isu roboh terbaru & terhangat di pasaran... Aduhai... Abis la lagi dana kerajaan, yg boleh disalurkan tempat lain yg lebih bermanfaat...

Dulu, canteen court Jalan Duta tu bocor walaupun baru jek bukak... Banyak lagi bangunan kerajaan terbaru yang bermasalah. Pencegah rasuah masuk, JKR masuk,... at the end, kes tutup gitu-gitu jek... Tiada langsung yg dipertanggungjawabkan. Kerosakan dibaiki jek, seolah-olah tiada apa yang berlaku, cuma 'bocor'...

2 comments:

  1. Biasa la, kroni depa jugak yang sub-kon atau tender, kes ilang gitu jek. Buat cincai, asal siap.

    ReplyDelete
  2. bila la nak maju if gejala rasuah & kroni ni still berleluasa... ?

    sebab tu pembahagian hasil negara tidak adil. byk spend ke tempat lain instead of kepada rakyat.

    sedih... keadilan tidak terbela... hmmm, institusi mahkamah pun da tak independent...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)