Friday, August 07, 2009

MELAKA DA MACAM CAMERON HIGHLANDS


Ini adalah view dari tingkat 2 Kompleks Mahkamah Melaka.
Kat luar High Court 2.
Abis jek kes depan Datuk Halijah pagi tadi terus saya snap gambo ni.
Bangunan Melaka Mall yang sejengkal dari court tu pun kabur.




Saya zoom sikit...
View di belakang tu area Bukit Baru.
Nak ke arah bandar Melaka.




Bumbung Jusco pun da tak clear.
Sayup jek nampak.
Area Bukit Beruang seolah-olah dalam asap!




Saya nak balik ofis dah...
Papan tanda kat luar court - yang empat segi warna merah...
... yang kecik samar-samar tu.
Tak nampak kan ?
Sedangkan... jarak nyer dari tempat saya berdiri hanya 7-8 buah kereta (side parking).
Pondok guard tu pun da diselaputi jerebu.




Lunch tadi - kat roof parking Jusco.
Gi belanja clerks makan.
Sempat la snap gambo jerebu yg KRONIK di Melaka.

*
*
*

Melaka da macam Cameron Highlands!
Very bad sign!!!

*
*
*

FAKTA H1N1 DI MELAKA SETAKAT 7.8.2009 :
  • 4 kematian
  • 184 kes jangkitan dilaporkan
  • 75 masih dirawat

17 comments:

  1. mak aiii teruk jerebu......

    ReplyDelete
  2. teruk rupanya jerebu kat melaka..esok PIL saya nak kesana..katanya ada expo pertanian..tul ker??huhu...saya ngan wafiy jugak yg macam katak bawah tempurung..duk umah jer sebab hubby larang dari keluar jejalan sebab H1N1..huhu..isteri yg baik..hehehe...

    ReplyDelete
  3. adoiiiiiiii .. KL pun dah macam tue. kena duduk umah diam diam la kalo camni .. huhuhu

    ReplyDelete
  4. hohoho!! skrg mana2 kualiti udara merundum. kat sini pun kelabu asap gak. sebbaik pg td gerimis... tak bynk.. kurang la sikit udara jahat.

    ReplyDelete
  5. risau+takut dengar pasal H1N1 ni....
    darwish memang sy simpan dlm umah je...
    bahaya...bahaya....ish

    ReplyDelete
  6. risau sgt pasal H1N1 ni..memandangkan hubby keje kat KLIA (huhu pintu masuk H1N1 tu)tiap kali dia balik mesti make sure dia cuci tangan dulu sebelum ambik baby

    teruk ye cucaca di melaka..take care ye aida

    ReplyDelete
  7. sama teruk dgn kanjung ni... jerebu + H1n1= masalah kesihatan yg kronik..
    nak bernafas pun perit

    ReplyDelete
  8. TERUK sangat. rumah aida plak memang area berdekatan dgn court. keluar rumah kul 8:30 tu, lihat jerebu kat rumah jiran depan! bayangkan la, sekarang kita hidup dlm JEREBU...

    anak2 aida keluar bila nak ke umah bbsiter / tadika. balik ptg, terus masuk. no more playing outside. tambah pula H1N1 kat melaka sedang membiak dgn pesat...

    ReplyDelete
  9. LIZA --> ibu yg sgt baik... hi hi... kesihatan keluarga adalah paling utama.

    ReplyDelete
  10. ZALIANA --> be careful. balik umah terus suruh hubby za mandi bersih. baju nyer tu if can terus rendam and basuh tau.

    ni TIPS aida dpt masa 3-3 kali ke spital buat blood test nurin last week. ada byk poster di tampal kat dinding.

    maklumla, kuman merebak melalui batuk & bersin. so, takut melekat!

    ReplyDelete
  11. penang pun sama..klu naik bridge nampak berkabus ja..ala ala pembikinan videoklip.mmg takut sgt itu H1N1 .semakin merebak penyakit ni..smua ni bala dr Allah swt..

    ReplyDelete
  12. Temerloh pon sama gak Aida...sbb tu skrg ni nak kuar cari makan pon malas...huhuhu

    ReplyDelete
  13. Huuyyo .. dasat tuhh. Risau gak ngan family saye ni. Depa kat Bkt Beruang. Hmm, kat Kuching skang ni pon sama gak, teruk jerubu.
    Lamaa dah x hujan.

    ReplyDelete
  14. MIK'YAL... aida setuju. now kan akhir zaman. mcm2 bencana secara slowly menimpa kita. antara kita sedar dgn tak jek. virus pun da semakin byk, punca kita tak sihat...

    ReplyDelete
  15. ARA & ALIAH... aida now memang kurang kan aktiviti luar anak2. kita ni bekerja memang ler tak dpt elak kuar umah, kan?

    melaka ni kalau sekali hujan, memang ler ribut taufan! but, jerebu tu tak kurang walaupun sedikit. makin teruk ada la.

    hmmm...

    ReplyDelete
  16. dasyatnya jerebu kat tempat awk..
    takut tgk..risau la bila pikir anak2 ni...
    minta dijauhkan laa...

    ReplyDelete
  17. kat ipoh ni tak pasti lah..
    sbb kdg2 pagi hujan.. tp suasana mendung jer..

    tp memang scary sungguh suasana skrg ni... nak baw aanak2 main di taman pun risau...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)