Tuesday, September 29, 2009

AIDILFITRI 2009 - episod 2 - perihal Nurin

Pagi ni Nurin ke sekolah pakai kasut raya.
Tu pun saya terperasan waktu da hampir tiba di tadika nyer.

"Hah?!! Win pakai kasut raya?"
Nurin hanya tersimpul-simpul senyum.
"Takpe la. Just jgn berlari-lari, nanti jatuh!"


One thing about Nurin, dia memang appreciate everything dgn begitu mendalam.
Terutama apa yang saya dan ayah nyer belikan.
Memang confirm dia bawak tido and letak bawah bantal!

Tak kurang juga dia sukakan keindahan, kecantikan...

Waktu lepak rumah mak raya hari tu, terkeluar la satu cerita oleh kakak saya. Last 2 years, arwah pakcik saya, Datuk Zack (YB Port Klang) buat open house. Nurin ikut kakak dan parents saya. Saya dan hubby takde masa tu (tak ingat ke mana plak...). Rumah pakcik saya di Port Klang tu memang la besar. Kan jadi isu besar kat news and suratkhabar that time. Segala perhiasan, perabot di import dari Indonesia.

Nurin memang ambil kesempatan merayau di sekitar rumah atuk Zack nyer termasuklah master bedroom!!! "Macam bilik pengantin!" kata Nurin. And, bak kata kakak saya, mulut Nurin tak abis-abis sebut - "Cantiknyer!" Sempat juga kakak saya mengata anak sedara nyer - "Jakun betul la anak awak!"

Excuse me!

But, tu la Nurin. Bukan jakun ke, kampungan ke, ...
Dia memang suka benda yg cantik, nampak cantik....

Photobucket

7 comments:

  1. kiranya nurin ni hargai barang.. sentimental orang nya nanti ni..

    ReplyDelete
  2. agak nyer la, adah.
    aida harap ia sesuatu yg positif di mata org.
    maklum la, mcm kakak aida tu, ada ke patut dikatakan nurin tu JAKUN ??!
    hek'eleh...

    ReplyDelete
  3. aida! congrats! jadi top referrer kat MBP fpr Sept! Waahhh..glemer u nanti dapat interview...

    me rasa kalau nurin dipupuk sifatnyer ke arah seni, mesti cemerlang..seni ada pelbagai seni tak semestinya jadi pelakon & penyanyi, bidang2 kreatif..why not, kan?

    ReplyDelete
  4. Bagus la nurin nih..suka yang cantik2..mesti pandai hias diri gak...

    ReplyDelete
  5. HANZ --> SETUJU!!! seni ni luas nyer amat besar. aida memang pupuk / didik ikut kesukaan dia. memandangkan slowly dia da menjurus ke arah sesuatu yg dia minat, so aida sokong. as long as ia nyer berguna utk masa depan.

    ReplyDelete
  6. WANIE --> bab menghias diri tu, confirm. hingga pening aida dibuatnyer. bibir, pipi, mata, dahi and everything nak ditempek warna. kalau tgk aida make up nak gi keje, memang dia teliti one by one.... aduhai.

    ReplyDelete
  7. Wah nurin dah besar nie sure bergaya habis nie. Dah pandai appreciate brg...that's gud!

    Emmm...pasal ur sis nyer statement tu. Tak sedap btl di dengar...budak2 normal lah kalo depa interested kat byk benda...emmm napelah spi keluar statement cam gitu ek :(

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)