Tuesday, September 15, 2009

ANAK2 DARA CONFIRM BERAYA RAYA SAKAN!

Kalau la kita ni diibaratkan emak bulan, pasti sekarang da suspen!
Due date da dekat... gabra nyer!

*
*
*
*

Ramai rakan-rakan da cerita-ceriti pasal preparation utk Aidilfitri.
Kami ?
Ada beberapa yang belum settle lagi.
Yang pasti, untuk anak2 dara ---> NURIN NAZIHAH & AIN SYUHADA da 80% ready.
Lagi 20% tu adalah aksesori rambut, gelang & rantai kristal yg saya tempah.
Jumaat nanti baru collect.

*
*
*
*

Ni baju kurung anak2 dara di pagi raya pertama.
Tema kami tahun ni - COKLAT.

Baju kurung ni insya'Allah di malam hari raya pertama.
Nak beraya seluruh Seremban.

Yang ni plak confirm di pagi raya kedua.
Sedondon dengan ibu.

Baju kurung yg keempat ni back-up mana-mana hari.

Gaun untuk Nurin.

Gaun untuk Syuhada.

Ahah ! Sempat ibu dan ayah belikan sweater sorang satu.
Firstly, because kami da ada aktiviti ke panggung wayang.
Kedua, hari raya kami memang ke sana ke mari hingga ke tgh mlm!

2 untuk Nurin (lengan panjang).
1 saje untuk Syuhada.
Dipakai bersama seluar jeans.

Kasut raya !!!

*
*
*
*

Semua serba sederhana.
Untuk Aidilfitri yang hadir setahun sekali.
Lagipun, saya memang berbelanja bersungguh2 setahun sekali je... hi hi...

Photobucket

20 comments:

  1. Aida, banyaklah tu persiapan baju raya..my boys biasa2 jer..alhamdulillah, hari ahad lepas berjaya beli baju melayu sedondon untuk abang, adik ngan Papa-nyer..kami nak cari baju basahan lebih sebab banyak baju2 my boys dah lusuh, alang2 nak raya sekalikan jer! raya seremban dari hari aper ke hari aper? we all pun kat seremban, taman sri pulai 1...

    ReplyDelete
  2. comeinya baju2 kurung kecik2 tu..mcm2 corak..nnti letak pic depa pakai tiap2 baju tau

    ReplyDelete
  3. HANZ --> betul tu. raya sekali setahun. mesti nak raya kan dgn meriah.

    ReplyDelete
  4. LINDA --> orait. no problem. bab jadi mamarazzi ni memang keje aida setiap masa... hi hi...

    ReplyDelete
  5. amboi.. sakan la anak2 dara tu berposing
    comey.. comey.. suka tgk budak kecik pakai baju kurung :)

    ReplyDelete
  6. waaa...aida...
    raya sakan la anak2 dara aida yer...
    maknye raya x nie?...(^_^)

    ReplyDelete
  7. banyak nya baju kurung mereka...cantek2 plak tu.!!sbnrnya raye untuk mereka2 saja kan..kita ni tkde pun takpe..huk huk huk.hehehe

    ReplyDelete
  8. wah,
    meriahnye baju raya nurin n syuhada. siap ade back up lg tu... :)

    ReplyDelete
  9. Preparation utk anak2 nie mmg bestkan aida...kalo blh mcm2 nak beli...he he.

    Suke lah baju kurung diorang tu...really nice especially yg purple kaler...I likeee!

    Amboi nurin punya kasut manyak cantek lah...pandai dia pilih ye :)

    ReplyDelete
  10. baju purple tu sama ngan warna tema baju raya family saya :) cantik2 gaun 2 gegirl ni..suka nengok gaun2 kat shopping complex tu...banyak yg cantik2...nasib saya lom ada gegirl lg... *_^

    ReplyDelete
  11. Aida memang prepare byk baju kurung utk mereka tahun ni. sebab nyer, stok hingga raya tahun depan. mereka da besar. so jemputan kenduri kawin or kenduri pe pun, mereka pakai baju kurung. maka, tak le berseluar or ber gaun ke umah org, tak ikut occasion gitu...

    ReplyDelete
  12. ZUE --> mak nyer pun semeriah anak2 dara nyer. cuma tak kuasa nak snap gambo.... hi hi hi... tak kuasa i...

    ReplyDelete
  13. INTAN --> memang kasut nurin tu dia pilih sendiri. utk syuhada that pattern da takde size. terpaksa pilih yg lain utk syuhada.

    ReplyDelete
  14. hahah memang sah raya sakan anak2 dara tu!

    ReplyDelete
  15. amboi..meriah baju anak2 yer??baju pompuan lawa2 kan??geram2 jek tgk..kalo baju lelaki balik2 pesen yg sama..

    ReplyDelete
  16. seronok tgk bj bdk2 pompuan ni..... menarik2 x mcm bj budak lelaki sepesennnn je hihih

    ReplyDelete
  17. bertuah nurin & syuhada..

    hrp2 anak2 daku pun bertuah mcm ni di tahun2 yg akan dtg... :D

    ReplyDelete
  18. FARAH --> tu pun nurin still komplen. "mana rantai gelang nurin ni ???"
    sabo la darling, esok baru ibu amik la...

    ReplyDelete
  19. PID , ELYN --> memang best pilih baju utk girls. rambang mata! byk pilihan... hi hi hi... memang rabak la poket ayah.

    ReplyDelete
  20. KAK YONG --> selagi aida boleh beri, kak, tu la aida sedia kan. moga raya mereka meriah. ikut bajet gak.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)