Wednesday, September 09, 2009

BERJANJILAH... JANGAN JADI STATISTIK!


Hargailah nyawa anda dan keluarga.
Berperikemanusiaan di atas jalan raya.

Berjanjilah...
Anda mampu mengubahnya.

7 comments:

  1. pandu cermat jiwa selamat..tpkan aida..kadang kala kita cermat org yg tak cermat..!!bukan derang yg mati..byk nywa tak berdoa terpaksa di gadaikan.aida pernh tgk tv 9..emergency..sungguh menakutkan tgk eccident live..smpi skrg saya tak nak tgk dah sumpahh!!!

    ReplyDelete
  2. selamat memandu...
    jdlah pemandu yg berhemah yer...(^_^)

    ReplyDelete
  3. musim cuti nk beraya ni sume kene buka mata..... risau la dgr org accident sane sini.

    ReplyDelete
  4. Thank you dear for this reminder...sometimes we risau, kita berhati-hati tapi kalau orang lain tak, kita tetap boleh jadi mangsa...

    ReplyDelete
  5. ADAH --> aida memang seram tgk program yg serupa itu. menakutkan. mengerikan.

    ReplyDelete
  6. itu la pasal. org lain buat silap, lalai atau cuai, kita juga mungkin jadi mangsa. maka, sentiasa berwaspada. lihat cermin kiri kanan dan belakang. pakai seat belt...
    demi kita dan keluarga kita...

    ReplyDelete
  7. prog tv9 emergency tu.. kdg2 kakyong tgk jugak..
    fikri suka tengok.. biasa lah budak2, dia suka something yg baru camtu.. nanti dia akan tanya... 'ibu, kenapa tu..' 'orang tu mati ker..' ntah dia faham @ tidak, tp penah le tengok dia nagis masa tgk drama tv.. ibu tnya kenapa, dia jawab ..'tok dia mati..'
    dlm hati mula tertanya 'faham ke anak aku ni tgk drama.. siap kuor air mata nih...'

    btw, utk kawan2 yg balik kg @ hidup sibuk di jalanan.. berhati2 ya.. jgn lupa baca doa sebelum memulakan perjalanan.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)