Friday, September 18, 2009

MENGHITUNG HARI... DETIK DEMI DETIK...

Hari ni saya dan hubby tercinta masih bekerja ikut waktu kerja yang normal. Packing nak balik kampung? Kemas rumah untuk aidilfitri lusa nanti? Belum settle!!! Aduhai..

...tiada mood nak keje. Dok tengok jam what time.


Lunch break tadi racing ke Mydin MITC, beli 3 ekor ayam untuk umah mak kat kampung. Murah! RM3.99 per kg. Beli la 3 ekor = RM14.87. Ok la. Kalu kat Ayamas, lagi mahal!!!

... sabo ye ayam. sabo je la. nak buat pe, da nasib ko!

Menu umah mak di 1st day raya, may be, seperti yang abah inform jap tadi --> rendang daging, kari ayam, ketupat. Pagi raya tu memang umah mak kunci. Kami sekeluarga turun ke pantai, umah makcik. Menu best turun-temurun --> kari itik !!!

Saya berpagi raya di Ampangan, Seremban. Rumah ibu mertua tersayang. Tak pasti apa menu nyer. Yang pasti, memang best !!!

Photobucket

3 comments:

  1. Aida...samolah kito! Takper..sempat lagi..(mode pujuk diri sendiri)...

    Salam Aidilfitri to Aida & your loved ones! Berblog x nanti masa raye? Kot2 boleh kita berziarah...kiter xder each other hp number ni...

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya utk Aida sekeluarga..
    Semoga dikurniakan seribu rahmat di hari lebaran
    Hati-hati di jalan raya k.. :)

    from
    ~hanie n family~

    ReplyDelete
  3. dear aida...kak su cam biasa pagi raya dirumah sendiri...plan nak buat mee goreng aje n sedikit puding roti...pasal kekdg lepas semayang raya...jiran2 yg tak balik kpg mesti dtg umah...pastu baru ke rumah ibu kesygan seterusnya ke rumah MIL...selamat hari raya

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)