Thursday, December 03, 2009

NURIN KENA PENYAKIT 'HIJAU'

Sayu hati saya bila phone abah pagi semalam.

Kata abah : "Anak awak kena penyakit hijau!"
Aida : "Hah?! Abenda tu, bah?!"
Abah jawab dengan selamba : "Dia tak bleh tengok benda hijau... kereta hijau, lampu hijau, rumput hijau... Semua yang hijau anak awak sebut!"

Hmmm.... Maklumla, viva saya kan hijau...

Sambung abah : "Anak awak tak nak makan. Minum milk dia je la."
Aida : "Abah beri la dia nugget ke, hotdog, mee atau coklat. Dia memang gitu, kurang makan."
Abah : "Dia tak nak. Langsung tak nak!"
Aida : "Dia demam ke?"
Abah : "Tak la. Sihat walafiat! Mandi swimming pool tak ingat-ingat nak naik. Tapi, tak nak makan."

Hmmm.... Bertambah slim la anak dara ku sorang ni...

Abah : "Da lama sangat kot..."
Aida : "Ok la tu... Da nak balik da pun 2-3 hari ni."

Sabtu ni saya wajib jemput mereka di LCCT.

*
*
*
*
*
*
p/s : Saya da dpt surat penempatan dari Kastam pagi ni. Sedih, ke Johor. But, bleh pohon tukar nanti di Putrajaya. Nak tinggalkan Nurin & Syuhada tu yang sukar! Kesian hubby ku tercinta... Camner makan minum mereka?


Photobucket

4 comments:

  1. jauhnya kak...akak dok melaka kan? sy rasa baik jhor dr putrajya....mintak kat melaka xleh ke kak?

    ReplyDelete
  2. bestnyer dpt keje kt kastam...tahniah! takpe, bpisah jap jer, pastu leh minta tukar.

    ReplyDelete
  3. akan cuba sedaya upaya utk pindah melaka.
    hubby baru jer selamat dipindahkan dari tangkak ke melaka. hmm...
    harap nyer dpt la dipertimbangkan...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)