Thursday, February 04, 2010

HIDUP KU

Nak kata tak seronok, tak patut la kan.
Dok sini mencari rezeki, bekerja...
Ada la keseronokan dari segi pengetahuan & pengalaman baru dlm pekerjaan.
Tidak sebosan dulu...
Seronok berjumpa rakan sekerja baru yg BEST!

Keje 2 waktu, kalau tak pagi, keje ptg.
Merasa la keluar rumah seawal kul 6:30 pagi.
Merasa la balik kerja kul 11 malam.
Merasa la bekerja turun naik lori cek brg.
Merasa la bekerja dgn driver lori, lori bawak brg or kontena.
Setakat bunyi hon lori, da semakin biasa.
Kenal brg dagangan yg dok keluar masuk Malaysia ke S'pore.
Seronok...
BEST!

Da tak serabut kepala pikir nak pakai baju apa nak gi keje.
Pakai uniform jer.
BEST!

Balik rumah sekadar...
1- tido
2- tgk tv
3- buat cross-stitch
4- makan
5- mandi
6- menunggu masa nak gi keje!!!

Yang paling best, bila tiba hari JUMAAT.
Tak sabar tunggu waktu keje abis.
BALIK BUKIT KATIL... BEST!!!

Photobucket

5 comments:

  1. rindu dgn anak kan aida...yelah aida bila nak jumpa lagi ni...nak jumpa nurin dan adah yg chomey tu..ajak mandi2 kat bawah umah hadah sekali...

    ReplyDelete
  2. Bila jauh sure teringat2..
    Dah nama pun family ni mmg sebahagian dari kehidupan kita kan?
    =)

    ReplyDelete
  3. dah lama tak jenguk blog aida..rupanya dahkeja gomen kat johor..tetiba bila baca entry2 aida yg bercerita tentang berjauhan dgn anak2 dan suami..rasa sebak sangat..betapa pengorbanan aida mencari rezeki dan kesenangan esok hari..kalaulaa saya pun boleh buat pengorbanan begitu..huhu

    ReplyDelete
  4. aida, kita sama-sama mencari rezeki kat Johor yer...sama-sama dengan suasana kerja yang baru..yang lebih menceriakan...

    jadual balik kerja kita sama....hehhee

    dan paling penting tak sabar nak tunggu hari jumaat every week...nak balik Temerloh...

    sama lah kita...lalalala

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)