Wednesday, June 30, 2010

NURIN KU SAYANG


Saya cuti 2 hari, monday to tuesday (yesterday)... Memang best la dpt rehat kat umah ku syurga ku di Bukit Katil dgn anak-anak & hubby... Maka, seperti biasa tepat jam 5 pagi ini saya da pun memanaskan enjin viva utk balik JB.

Nak la citer hal malam semalam. As usual, before tido kan anak-anak, saya akan inform mereka bahawa saya akan balik JB. Mereka bangun esok pagi, saya da tiada for 3 days. While I was bebeling and hugging and kissing them..... suddenly...... saya nampak air mata mengalir dari mata Nurin membasahi pipi gebu nyer !!!

"E'eh, kakak nangis?" saya tanyer.
Jawab Nurin sambil tersenyum malu, "Sedih la ibu takde...."

Adusssss... Nurin ku sayang, tengah-tengah malam ko buat ibu sebak... sedih... sayu...


-ibu Nurin-

6 comments:

  1. alahai sedihnya..aku pulak rasa nak menitik air mata.

    ReplyDelete
  2. salam aida..secara jujur, baca entry ni buat za keluar air mata..sebab rasa sgt kesedihannya..anak2 kecil kan...tentu sedih bila ibu berjauhan..tapi takpe, mereka belajar berdikari :)

    ReplyDelete
  3. gitu la za... anak yg ditinggalkan oleh ibu... kecik gitu pun da berperasaan sebegitu rupa. hmmm Allah Maha Kaya.

    ReplyDelete
  4. Sian budak-budak. Yati pun sedih baca. Hang in there, Aida. Aida travel awal pagi ye? Take care ye!

    ReplyDelete
  5. yes yati. kul 5 pagi bertolak dari rumah. dpt la 3 mlm seminggu tidur dgn anak-anak...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)