Thursday, July 29, 2010

ANAK HILANG !!!

:::::i love you:::::

Minta pada Allah, jauhkanlah tragedi ni dlm life kita, kan? Anak hilang ?!! Memang bleh buat ibu ayah hilang akal & pertimbangan...

Semlm kan berita heboh pasal satu kta... ayah kuar amik photo... kta tinggal jap... anak2 tido dlm kta....... citer selebih nyer pasti korang sedia maklum. 2 jam yang menakutkan !!!

Bukan nyer pe. Frankly speaking, saya ada la 2-3 kali buat gitu gaks. Gi kedai runcit kat area rumah. Maklum ler, if bawa anak2 berdua masuk kedai, tak jadi membeli kita ni dibuatnya. Asyik dok larang diorang berdua pilih gula-gula! Parking baik punyer depan kedai tu. Off enjin kta. Kunci kta. Warning both of them, jgn keluar dari kta. Walaupun ada org lain, selain ibu, suruh buka kta tu.

Masa shopping dlm kedai tu, hmmm panjang leher ni dok jengah kta kat luar tu. Alhamdullillah selamat. But dgr berita semlm tu, buat saya insaf dari buat gitu lagi. Saya takkan buat gitu lagi. "Maafkan ibu kakak & adik ye". Adalah lebih baik dok tension melarang diorang pilih gula-gula dari HILANG diorang... Minta-minta simpang la malaikat 44...

Gila ibu hilang korang tau...
Korang la permata hati ibu...
Tiap malam dari JB ibu call korang tanpa fail satu mlm pun!
Tiap malam before tutup mata, ibu mainkan video korang dlm phone...
Ibu on kan slide show gambo korang kat phone...
Bergenang air mata ni merindui korang...
Tiap hari ibu doa pada Allah selamatkan korang dari bencana...
dari penyakit... dari hasad dengki orang... dari hilang from jagaan ibu ayah...

Tak sanggup hidup tanpa korang...
Ibu plan baik punyer masa depan korang...
Agar korang dpt hidup selesa dan gembira nanti...
Biarlah ibu susah...
Biarlah ibu lapar...

Biarlah ibu pening dgn kerenah korang!

Asalkan korang gembira ceria...
Asalkan korang sihat walafiat...
Asalkan korang kenyang dan tak kehausan...
Asalkan korang dpt ibu lihat dgn mata...
Asalkan korang dpt ibu dengar suara dgn telinga...
Asalkan korang dpt ibu peluk cium gomol selama mungkin...



-ibu yg takut kehilangan korang-
Photobucket

3 comments:

  1. kalau benti kt R&R, ank nk g toilet.. aku xlepaskan diorg g sndr. musti nk kene teman. dulu blh gak paksa diorg msk ladies.. la ni dah besar.. diorg malu dh. aku tggu la kt pntu dpn. agak2 lmbt nau kuar.. selamber badak je aku jerit pggl diorg. lantak la org nk pndang camne sekali pun. yg penting anak2 aku slmt.

    ReplyDelete
  2. Salam,

    Akak! akak ingat kita tak?????kita tgk gambar akak rasa mcm kenal jek.......

    ReplyDelete
  3. suami kakyong dulu pun suka buat mcm tu... g beli brg kat kedai, tinggal anak dlm kereta,..

    bukan lah berharap yg buruk2 kan.. tp kita ni beringat2 sblm terkena...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)