Tuesday, July 06, 2010

BUNGA ... BABY ...

Hai... my beloved friends :-D
Nak cerita ceriti...


::::: bunga by Syuhada:::::

Bunga ??!

Waktu hubby pass gambo ni, kami memang gelak besar. Pelbagai warna yg Syuhada guna tu pada saya tak kisah la. Itu imaginasi dia sendiri. Memang saya perhatikan tiap kali dia mewarna, dia akan mewarna begitu. Ok la tu...

Tapi ...

Tang background tu, sure Syuhada tak perasan... confused... hua hua hua...

"Ibu, adik dpt bintang, tigaaaa..." sambil tunjuk jari pd saya... "Pandainyer adik kaler. Cantik!" da tugas saya bagi support kan hi hi...


:::::baby Syuhada:::::

Da nama pun anak perempuan, mana la nak lari jauh dari anak patung pelbagai rupa. Di atas tu, doll yg dibeli di Cherating. Ada lagi 1, kecik. Doll atas tu anak-anak saya panggil - "baby".

Hmmm... dulu baby berbaju, kini... ber panty sajer. Most of the time baby ni dimanjakan oleh Syuhada - disusukannya, dimandikannya, ditidurkannya... tak ketinggalan, di bawa naik basikal hi hi...

Gambar di atas tu, baby ditidurkan atas simen. Guna la bantal anak-anak saya waktu kecik dulu.

Ibu : Adik, nape la tidurkan baby atas simen. Da la dia tak pakai baju. Sejuk dia dik.
Syuhada : Dia ngantuk la bu. Bu cakap slow-slow nanti dia jaga!
Ibu : Opps, sorry.... ok la, bu cakap slow. Apa kata, adik angkat dia and tidurkan dia atas tilam bu. Boleh?
Syuhada : Hmmmm... ok la.

Syuhada pun angkat baby dgn slow, angkat bantal and tidurkan baby atas katil saya.

Syuhada : Ok. Ibu jaga dia jap ehh. Adik nak tgk upin ipin...
Ibu : Ok...

Barulah saya dpt buka almari baju dgn selesa hi hi...

Memang suka melayan mereka. Macam-macam imaginasi yang tak kita sangka. Bila dikenang semula, buat kita tergelak sendiri... Comel!


-IBU SAYANG ADIK-

5 comments:

  1. alalala... comelnya gelagat dia.. :) mmg takpuas melayan masa umo macam ni an? kenkadang tu imaginasi diaorang mmg tak terjangkau dek akal kita yg dewasa ni... pandai lak suruh ibunya cakap slow2...hahahha
    p/s: Jemput le ke blog saya untuk tengok katalog tupperware pra ramadan pada harga terendah.. comey2 ooooo......
    http://tupperwarefactory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Very nice n cool friend..Something special for u.. Don’t Miss it!

    ReplyDelete
  3. Hi, hope it's OK to drop you a line here. I'm with a new giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com) and would like to offer you to have your blog included. Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Jill

    ReplyDelete
  4. pandainya main doll..
    anis & aliya, tak tau la.. kat rumah pun xde doll.. ade le bebear maksu nya punya.. tu pun kdg2 dibaling2 buat cam bola... uhhh...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)