Sunday, July 25, 2010

JEJAK KASIH ...

Now, saya sendirian di rumah sendiri di Bukit Katil ni hah. Suami ku, on the way ke Jitra - ada kursus hingga Khamis nanti. Anak-anak dara? On the way ke Cheras - bersama atuk & wan nyer for a week. Almaklumlah, subuh esok saya nak vroom vroom ke JB - keje ler... Tiada sape nak attend to the girls nanti until Thursday. Cuti la anak-anak dari tadika for a week.

Anak-anak dara saya tu memang sgt excited nak ke Cheras, staying with atuk & wan kat umah mak ngah (kakak saya). Dari kecik memang rapat dengan mak ngah nyer...

Maka, aktiviti wajib saya today ketika bersendirian :
1 ::::: Kemas rumah... dapur... bilik... laman...
2 ::::: Gosok baju... Lipat baju... May be cuci baju sekali...
3 ::::: Masak? Oh no no no... Beli jer petang karang.
4 ::::: Malam - ada apoinmen dengan customer nak ambil hanger tudung.

*
*
*
*
*
*

Nak citer pasal JEJAK KASIH. Semalam memang best! Best! Jumpa 2 org sahabat yang lama giler tak jumpa!


PERTAMA : Kul 3:40 ptg kat Jusco Bandaraya Melaka. Jumpa Sabeq (nama glamer) iaitu ex-classmate Form 3 Feminin STFJB 1993. Fuiyoh! Merentasi 17 tahun tak berjumpa... Masing-masing da jadi emak kepada anak-anak dara kecil... Beli tudung online dari dia. Kebetulan dia datang holiday kat Melaka ni hah, amik kesempatan ler pass tudung by hand. Tak dpt borak lama. Syuhada buat hal, dia tak sihat, nak susu, nak itu, nak ini... Hmmmm... langsung lupa nak snap photo dgn Sabeq, frust!

KEDUA : Kul 9:15 mlm kat McD Melaka Mall. Jumpa Oney (nama glamer juga) iaitu ex-classmate darjah 2-6 1990. Ni lagi oldies, terpisah 20 tahun tu. Dia beli hanger tudung, and of course la pass by hand kan. Dapatlah jumpa berpeluk cium. Tak dapat borak lama gak sebab bawa anak-anak dara ku yang aktif, tak bleh dok diam! Again, no change snap photo since anak-anak da busy nak melintas jalan raya!!!

Best!

Malam ni nak jumpa lagi sorang member sekolah rendah juga, Sue. Dia beli hanger gaks dari saya hi hi hi... Jejak kasih lagi tonight.

7 ogos nanti nak re-union dgn bestfriends satu batch kat UIA kat The Club @ Damansara. Yes! Makan-makan, anak-anak mandi kat pool, gossipping, chatting with all the mak dara. Tak sabar nyer...


Semua ni because of FB. Jejak kasih everyday. Plan byk gaks re-union dgn friends. Best.


p/s : Selebihnya untuk today, saya dok layan internet dan tv jer la until vroom vroom ke JB subuh nanti. Bosan! Tak dapat bermesra dgn anak-anak lama. Sedih! Rindu!!! Rindu!!! Apa bleh buat...

Photobucket

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)