Wednesday, July 14, 2010

PENGGAL PERTAMA - NURIN

::::::::::klik gambar utk view lebih jelas yek:::::::::::::


Terima semalam dari Teacher Ummie, result Nurin Semester 1. Mula-mula lihat result - kedudukan dlm kelas, agak kecewa. Then bila Teacher Ummie explain one by one, lihat paper exams Nurin, baru senang hati... lega...

Nurin cepat belajar, kata Teacher Ummie. "Kami beri penekanan lebih pada dia."

Al-maklum la, last year Nurin di tadika islam. Cara ajar berbeza. Bila masuk tadika baru Januari 2010, style tadika ni berbeza sekali! Nurin ketinggalan berbanding anak-anak 5 tahun yang lain. Yang lain tu dari last year da menuntut di tadika Teacher Ummie. Then, Teacher ada tegur juga yang Nurin ni kat sekolah sometimes berat mulut skit. Boleh membaca, tapi tak bersuara. Pendiam... Hmmmm...

Then, homeschool dgn dia da amat kurang! Tu yang buat saya terkilan. Now, saya stress on MEMBACA & MENGIRA. Kurang beri tumpuan terhadap penulisan. Alhamdullillah, Nurin boleh terima. Ayah Nurin pun da banyak beri tumpuan pada Nurin every night, Tq Ayah... "Nanti ibu pindah balik sini, ibu take over semula ye?" hi hi hi...

And lihat percentage & markah semua, wokey la tu. Anak baru 5 tahun kan. Alhamdullillah... Lepas ni nak usaha kan class ngaji Quran dan swimming lessons di Ozana. KUMON tangguh next year...
Photobucket

6 comments:

  1. memang stress btol zaman skang kan, anak yang baru 5 tahun pun kena periksa.aku dulu 5 tahun, duk umah main ajer..Tapi Alhamdulillah, besar jadi orang jugak..hehehehe

    ReplyDelete
  2. betul betul betul.
    seingat aida, aida tadika umur 6 tahun. tu pun dok main-main... parents tak pernah push kat umah utk study...
    stress stress... zaman da berubah!

    ReplyDelete
  3. Zaman sekarang ni..kalau pasal pendidikan ibu bapa mmg akan stress..Lambat ja..ketinggalan la..sian kat budak2 tu nanti kalau ketinggalan..Kwn sue, tgh penin piki anak dia juga..6 tahun dah disuruh masuk darjah 1..penin dia..

    ReplyDelete
  4. ye ker? sure anak dia lahir 15 januari ke bawah kan? bleh ke tahun belakang.
    sian anak tu. stress!
    aida ni pun sometimes ter stress dgn kemajuan pendidikan nurin. but, lihat lihat fikir fikir balik, ok la tu... bersyukur dgn perkembangan dia sehari ke sehari.

    ReplyDelete
  5. saya anak yg baru 1 thn lbh pun mmg brangan nak masukkan dia kelas mcm2..hehe

    ReplyDelete
  6. siratu akak tu pun kena lebih pantau, tambah2 dlm subjek BI, cikgu pun ada bagitau dia lemah subjek tu, so akak kena byk beri penekanan subjek tu, tapi baru2 ni utk ujian 3 akak tgk byk perubahan kat dia, prestasi makin meningkat

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)