Thursday, August 12, 2010

JELAJAH BERMULA

Syukur sebab dpt berbuka di hari pertama Ramadhan dgn hubby & anak-anak tersayang. Happy! Cuti 1 minggu. Isnin depan baru naik keje... Hmmm...

Semalam berbuka penuh meja. Masak 3 lauk jer. Buat 1 kuih moden. Beli 4 makanan sampingan kat bazar Ramadhan. SEMUA MAKANAN HABIS! Tiada pembaziran. Bersahur la penamatnya. Alhamdullillah...

Lepas zuhur karang bermula la jelajah berbuka kami sekeluarga. Jelajah ke mana? hi hi hi berbuka bersama ibu mertua dan parents tersayang la. Ni perkara wajib dan wajib dibuat di hari-hari pertama Ramadhan. Wajib! Amik berkat...

Nurin & Syuhada? Pagi-pagi da minta milo / susu. Hmmmm... but, mereka tak makan. Saya inform mereka, if tak puasa, tak bleh raya. Tu utk semalam la. Jam 6:30 ptg baru saya suap both of them nasi sepinggan penuh.

Maka, dapur rumah ni tak berasap utk 3 hari start today. Ahad on dapur balik ki ki ki...

Ni nak share photo latest Syuhada - misi kaler kaler upin & ipin... Syuhada memang 24 jam kaler kaler ni... Dalam kereta pun tak tinggal!!! Dia da apply buku mewarna baru - Tom&Jerry.



Photobucket

6 comments:

  1. wah bestnyer cuti lama...pastu siap gantung periuk lagi! jelaous nih.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah semuanya habis...tak de la ke tong sampah kan ... :)

    Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  3. Aida,
    Bestnya Aida dapat kesempatan bercuti 1 minggu... wajib la jelajah buka puasa dgn big family.. semoga berbahagia & berjaya harungi Ramadhan kali ini..

    ReplyDelete
  4. kalu syuhada ngan mengaler, si Hanafi ngan sribbling, ader jer pensel ngan notepad.. :)
    Aida, kalau jamah masakan ibu2 warga emas memang best kan..kata orang dah lama makan garam..

    ReplyDelete
  5. betul tu hanz. masakan MIL & mak memang best!!!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)