Thursday, August 26, 2010

YAHOO ! RAYA SAKAN LA KITA !


Sementara ni org gomen bleh la bersyukur fasa pertama. Sebab, kita bakal dpt duit raya rm500 before 1 Syawal nanti. Dpt la top up mana-mana preparation raya yg terbantut! Tambah meriah. Jangan lupa sedekah, bulan Ramadhan ni still ada if nak bersedekah...

Fasa kedua - surely semua berdoa agar tahun ni kita dpt bonus, busuk-busuk pun sebulan gaji. Da lama rasa nyer org gomen tak merasa, kan? Hmmmm... kawan-kawan saya ada yg keje dgn petronos, scomi, sime darby, etc, mereka-mereka ni lagi tak pernah dpt bonus sebulan gaji, tau! TAPI, mereka dpt lebih dari sebulan!!! Memang meriah giler mereka tiap tahun. Org keje bank, semua da sedia maklum yg mereka bakal dpt durian runtuh. But, every year memang org keje bank pun lumayan. Waktu saya practice lawyer dulu, biasa borak dgn bankers, bonus mereka pun BERBULAN-BULAN... Saya dulu, keje firm kecik, sebulan jer la dpt, tu pun alhamdullillah. Hampir-hampir takde bonus sebab bos hati busuk kononnya nak ikut gomen takde bonus!!!

Doa la ye org-org gomen. Moga murah rezeki kita tahun ni... DPT BONUS!!!

Semalam HARI WANITA 2010. Korang sedar tak? Saya telah wakil jabatan ke sambutan di JB. Tak dpt snap byk gambar sebab keadaan tak mengizinkan. Kami kena gi pakai uniform, maka, tak berapa etika if beruniform tapi gedik sana sini amik gambar. Kena jaga martabat uniform di kalangan org awam hu hu hu...

:::::klik gambar utk lebih jelas:::::

Bak kata Dato' Seri PM, "suami riang, negara berjaya..." Sambil tersenyum-senyum la Datin Seri Rosmah mendgr kata-kata tu. Ye la kan, sape la suami tanpa isteri di belakang.

Photobucket

7 comments:

  1. hehehe...best! rm500 pun dh bersyukur....tapi ana rasa mcm tak ada je bonus...tapi rasa akan dapat lagi masa nak bukak sekolah. tapi x dipanggil bonus la... :) (panggil la apa pun, janji duit)

    ReplyDelete
  2. amboiiii
    sukanya dia nak dapat bonus..
    jeles tau..hehehe

    ReplyDelete
  3. Duit raya tu bukan kena ganti balik ke nanti? Husband Yati pun nanti dapat, tapi takde la sampai 500, nanti lepas raya, dia potong gaji balik, ansur-ansur, ganti balik duit raya tu.

    ReplyDelete
  4. ANA : memang best! tak kisah la nak panggil pe. yg penting doa doa la dpt sebulan gaji minimum. best!

    ReplyDelete
  5. YATI : dlm berita tak kata plak ada kena byr balik? dlm paper plak tulis as DUIT RAYA. duit raya mana de kena byr balik, kan?

    pada aida, tak perlu byr balik.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)