Tuesday, September 07, 2010

KAD RAYA ...

So lovely - a card from Nurin...
Pelik - ucapan dia utk MAMA dan PAPA...
Hmmmmm pengaruh barat betul anak sulung aku ni... hi hi...


And card from Syuhada, baby besar ibu...
Sayang adik!
Ucapan nyer ringkas...
Tapi sambung titik tak abis la adik...
Dia excited nak mewarna jer!


Tu la kad raya dari anak-anak dara saya.
So cute (pd saya ler)!...
"Untuk ibu....!"
Berlumpa-lumba both of them nak beri saya & ayah nyer.
Excited ler tu sebab hasil buatan sendiri, kan...?
"Sayang anak-anak ibu... timasih..."



*
* * *



Esok last day keje.
Today pun hampir berakhir.
Last day berbuka di JB.
Yes, bakal abis derita!!!

Persiapan raya ?
  • baju kami suami isteri da pack juga. Ada skit-skit lagi pack final esok mlm...
  • rumah da kemas seadanya. Tak sempat nak vacuum & mop la. Hubby demam last weekend. Pagi Khamis nanti before balik kg, kemas skit skit lagi, final touch...
  • kuih raya da masuk balang...
  • duit raya last night saya, hubby, Nurin & Syuhada da proses masuk dlm angpow... Ready to be distributed hi hi hi...
  • baju kurung anak-anak yg ditempah bakal diambil esok tghari... (siap ler hendak nyer!!)... Malam esok baru pack baju-baju mereka.
  • kasut-kasut raya semua da beli. Anak-anak da pakai di bulan Ramadhan lagi!!!
Tu jer...

Malam raya - pagi raya kedua kami di Kuala Sg. Baru, umah emak abah. May be ke Pulau Sebang jap pagi raya kedua tu, jumpa nenek (emak's). Raya kedua tghari pecut ke Ampangan, Seremban, rumah mami (mak mertua tersayang)... Dekat-dekat kampung yg perlu gi. Tak perlu merentasi highway lama-lama, ikut jalan kampung jer... Perjalanan pun tak lebih sejam antara venue...

Cuti 1 minggu pastu... yahoooo!!! Bleh la lepak umah, layan anak, raya umah jiran & kawan-kawan...

Hokey... di bawah ni kad-kad raya dari kawan-kawan blogger tersayang. Timasih sebab kirim kan kad di angin lalu... Love you all...

Timasih As...

Timasih Kak Yong...

Timasih Mek Da...

Timasih Sue...

Timasih Lydzar...

Timasih Ilah...

Timasih Kak Nor...

Timasih Wansteddy...

9 comments:

  1. mmg srnok dpt kad raya dr anak2 kan..terasa dihargai..,wah byknye dpt kad di angin lalu..

    ReplyDelete
  2. selamat hr ry aida..diyana dah gantung kad di side bar.makaceh..hehe

    ReplyDelete
  3. EIJA : memang seronok! anak-anak pun excited nak bagi. aida tampal kat peti ais.

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya kak..... comel betul kad ucapan raya dr anak2 akak... jln elok2 ya....

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya...bestnyer dpt kad dr anak2 tercinta :)

    ReplyDelete
  6. now apa yg paling best bagi aida ialah ANYTHING & EVERYTHING yang anak-anak buat & capai di peringkat umur mereka skang....

    kad tu nampak kecik & simple. but mereka nak buat tu sepenuh hati & masa... menjadi juga!!!

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya...maaf zahir batin!

    ReplyDelete
  8. comel nya dpt kad raya dr anak2.. so sweet... :D

    selamat bergembira di hariraya aida sekeluarga

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)