Wednesday, December 22, 2010

BU, NAH GIGI WIN.

cak!


ni la dia dua dara saya yg happy go lucky 24/7 !
mereka tak kenal erti perkataan 'diam'...
unless, bila ayah dia bersuara and sebut perkataan, "diam"...
gambo ni saya snap sebab suka imej mereka berdua bertocang.
teacher kat tadika yg buat kan nih...
da tiada tempat lain gamak nyer si ibu ni nak amik gambo.
tepi peti ais juga si ibu suruh dua dara pose...

tepat jam 10:20 mlm...
pada tarikh 18.12.2010...
di rumah nenek - Ampangan, Seremban...
sewaktu ibu & nenek sedang nganga tonton kemuncak Mari Menari...


tercabut la gigi sulung nurin.
dia yg cabut sendiri!!!
sejarah nyer, da 2-3 minggu dia ngadu sakit gigi la, gigi da goyang la, etc.
at first, dia agak sedih & takut.
but, after si ibu ni beri explaination & motivation, she's ok 100%.
so mlm kejadian, dia ada inform saya,

"bu, gigi win da goyang sgt ni..."

reply saya,

"ok la tu, win. sebab lagi cepat gigi win tercabut nanti. hilang sakit."

pastu, nenek pun tambah,

"kakak goyang goyang kan. sebab kalau tercabut waktu kakak tidur, tertelan, masuk perut nanti mati tau!"

nurin pandang ibu, si ibu ni hanya senyum dan usap-usap pipi dia. dlm hati saya, alamak, jgn la anak aku ni tak tido mlm ni dek kenang kan gigi dia!

then, kami pun continue tonton kemuncak Mari Menari. Suddenly...

"ibu, nah gigi win."

si ibu yg terkejut, "alamak, ye ke? alamak, tgk gusi kakak!"

tiada darah. ok. terus bawa nurin ke toilet cuci tgn & mulut...


then, nurin & syuhada dua beradik terus tergelak-gelak...
syuhada plak sibuk kata, "bu, gigi adik pun da patah"... ek'eleh adik ni, tak nak kalah!

hmmmm teringat last night ayah nurin cakap,

"besar da anak ayah. gigi da tercabut satu. kejap je anak ayah da besar..."

hmmmm tu la dia idup ni, kejap je waktu berlalu.
dalam sedar dgn tak je...

Photobucket

8 comments:

  1. bila tgk gigi awin teringatpasal gigi siratu. cuti sekolah kali ni aje, dah 3 batang gigi dia longgar n dia berjaya cabut seniri, dah rongak siratu akak tu

    ReplyDelete
  2. alahai..patah dah gigi dia :) besar dah anak dara tu :)

    ReplyDelete
  3. KAK SU : ye ker? sekali 3 tiga tu ki ki ki... agak nyer kanak-kanak zaman skang ni memang jenis berani yek kak. cabut sendiri!!!

    ReplyDelete
  4. ELISS : tu la pasal. besar da nurin. sedih plak rasa hati...

    ReplyDelete
  5. cepat.. cepat
    panggil tooth fairy
    nanti dapat duit!
    hehehehe

    ReplyDelete
  6. a'ah la... lupa nak letak bwh bantal dia!!!
    mlm ni la hi hi hi...

    ReplyDelete
  7. anak ana pun dok gaduh gigi goyang...tak bg cabut biar jatuh sendiri.

    ReplyDelete
  8. aida pun tak bagi nurin cabut.
    but, dia cabut!!!
    hmmmmm....

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)