Tuesday, December 28, 2010

HANYA UTK KORANG


salah satu azam 2011 saya ialah - ANAK-ANAK...
  1. NURIN - all out homeschool. 2012 da up darjah 1. nak dia ready 100% dgn gaya belajar, penuh ilmu dan tak terkejut!!!
  2. SYUHADA - da up 4 tahun. before this homeschool dgn dia tak formal. pasni, beregu dgn kakak nyer la secara serius. susah skit dgn syuhada ni compare dgn nurin. syuhada ni agak 'keras'. ikut kata dia jek!!!
  3. ni yg nak citer ni, penambahan azam baru utk diorang - bilik diorang this week memang 'under construction'. sedang nak modify pe patut. diorang kan kat cheras sebab nurin kena demam campak. hopefully dpt siap modify la... NAK USAHA AGAR DIORANG TIDO BILIK SENDIRI...nak mereka suka dok bilik tu Smiley

before this pernah gak cuba ceria kan bilik diorang tu. but, mereka suka kejap jek. apatah lagi nak suruh diorang tido bilik sendiri hmmmmm... macam-macam alasan tak logik nurin bagi :

  1. gelap lah...
  2. takut lah...
  3. jauh dari ibu lah...
  4. momok lah...
hmmmm... sedang kan kami tak pernah menakut-nakut kan mereka dgn word 'momok' tu. ni la pengaruh tv. kan skang kat tv byk citer hantu. nurin plak suka tgk citer hantu!!! adus adus adus...


15 comments:

  1. oopps dh boleh komen laa, b4 ni sy susah nk komen kt blog Aida.

    harap2 misi Aida kali ni berjaya

    ReplyDelete
  2. ye ke susah? alamak aii... sorry...

    yes, doakan yek. moga anak-anak dara aida tu happy nanti!!!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. sama la ngan anak ana...susah betul nak suruh tido bilik sendiri. alasan bilik dia xde aircond...kang masuk aircond tak tido jugak, rugi jer!

    ReplyDelete
  5. saya pun tgh train wafiy tido kat katil sendiri yg jauh sikit dari katil kitaorg.sebelum ni katil kat sebelah jer..nak letak kat bilik lain sian laa plak..baru 2 tahun lebih..mau melaung dia memalam..hehe

    ReplyDelete
  6. ALIA : tahniah sebab berjaya buat qistina tido sendiri. tu la akak tgh nak buat ni. bilik sedang cat. katil & almari pun baru. just nak gi survey wall paper & lampu tidur... untung la qistina homeschool 100%. nurin & syuhada malang la dpt mak keje full time :-(

    ReplyDelete
  7. ANA : anak2 dara aida ada gak bagi alasan air-cond tu. but, memang x approve la sebab diorang keturunan semput!!!!

    ReplyDelete
  8. LIZA : 2 tahun tu still under training. ok la tu. menjelang dia 4-5 tahun, sure da tido sendiri :-D insya'Allah.

    ReplyDelete
  9. wahh.. ni kena letak gamba katun2, gamba bunga banyak2 ni =D

    ReplyDelete
  10. Wah, seronoknya, dapat bilik wajah baru. Mesti anak-anak Aida suka. Good luck, Aida! :)

    ReplyDelete
  11. Kak Aida, sapa yg handle homeschool utk syuhada n nurin? Bese umur bape tahun ek blh pisahkan tempat tido diorang ni? 3++ yrs ok tak? atau tgu masuk 4 yrs je?

    ReplyDelete
  12. HANIE : yes. after da settle cat... susun perabot diorang dulu. nak buat wiring skit... then nak pi survey wall paper :-D
    ibu diorang yg excited ni hah!

    ReplyDelete
  13. YATI : tadi video call dgn diorang. diorang x sabar nak balik umah ni.

    ReplyDelete
  14. MASLINA : akak ni la yg handle homeschool mereka. tu yg kelam-kabut hidup akak hi hi hi...

    nak cari masa yg sesuai. nak cari mood yg sesuai. nak cari suasana yg sesuai... sukar! akak byk rujuk internet. but so far, berjaya la akak train nurin hingga boleh membaca.

    hmmm kalau omputeh, dari baby diorang da tido asing dari parents. akak rasa, tiada had umur. lagi awal dpt didik mereka tido sendiri, lagi bagus.

    ReplyDelete
  15. wah nak wat deco2 ke, mesti cantik hasilnya kan, jangan luper publish kat blog after sia deco2 nanti k

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)