Monday, December 27, 2010

NURIN KENA CAMPAK !

last night kul 10:30 lebih kurang gitu, video call anak-anak.
anak-anak ada kat cheras.

nurin tak nak cakap...
puas saya say hai kat dia, tanya pe kabar...
tiba-tiba saya nampak mata dia berair...
air mata mengalir di pipi nyer...
alamak!
sebak hati saya, bergenang air mata saya la plak!


nurin tak sihat.
dia demam campak since last thursday.
terpaksa saya hantar cheras since tak dpt nak anta dia ke tadika...
ptg semalam baru dia ikut atuk & wan ke cheras.

"ibu rindu kat kakak & adik... nak je esok ibu amik korang... but takpe, rabu nanti atuk & wan dtg umah ibu semula... kita jumpa yek..."

hari krismas ari tu baru bintik-bintik campak tu kuar byk.
muka nurin penuh bintik-bintik!
alahai anak ibu...

mlm tu dia tgk cermin, " ibu, muka nurin da tak cantik kan?"
"eh, tak la kakak. nanti bintik-bintik ni hilang. kakak jgn garu ye. nanti bu belikan lotion. kakak boleh jadi cantik mcm biasa semula..."
nurin pun senyum simpul...

alahai, sian anak ibu.
dia kan mementingkan kecantikan.
dok ngadap cermin 24 jam!

anak sulung saya ni memang sentimental skit.
da le dia jek yg selalu tak sihat...
aduhai...

Photobucket

7 comments:

  1. Kak, budak² kalo kene campak sekali seumur hidup yek? mcm mana nak tahu dia kene campak? saya blm penah kene campak sbb tu la mcm sengal je bab² campak ni.. akibat terlalu fobia, kalo anak kene bintik² merah sket je kat badan terus bawak pegi spital.. tapi dok cakap kene lahan je.. malu betulll

    ReplyDelete
  2. rasa nyer yes, 1 kali seumur hidup. mcm nurin, dia tak demam panas. just satu dua bintik timbul 1-2 hari awal. then, sikit-sikit kuar... alahan rasa nyer bintik kecik-kecik merah. kalau kena campak ni, bintik dia besar skit, mcm jerawat da masak!

    ReplyDelete
  3. Hi Aida,
    bagus la kalau anak kena chicken pox waktu kecil. Takde la tinggal parut. Semoga Nurin cepat baik. :)

    ReplyDelete
  4. YATI : yes betul tu. nurin da risau dah kecantikan dia da hilang hah hah hah...

    ReplyDelete
  5. Kelakar la Nurin ni.. kecik² dah pandai pasal kecantikan ni.. sungguh la advance :D

    ReplyDelete
  6. alahai sedeynya nurin cakap camtu, ingat lagik time balqis kena tapi sib baik tak kuar banyak tapi budak2 kalo kena cepat baik luka tu sebab tisu diorang masih aktifkan harap tak berparuh k, xpecially kat muka

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)