Sep 24, 2010

DETIK DETIK TERAKHIR KU ...

9 comments:
few minutes lagi abis la tugas aku kat JB ni.
sedang mengira detik detik terakhir ni hah...
tik tok tik tok...
vroom vroom balik melaka... yahoooooo!!!

nurin.... syuhada.... ibu on the way!!!!!!



monday start keje kat kastam melaka.
alhamdullillah.
duty diri kembali normal nanti.
bersama insan insan tersayang...

pagi tadi farewell breakfast dgn ofismate & boss.
sedih nyer waktu beri speech ringkas...

dgn housemate sewa rumah pun da ronggeng sama-sama last wednesday.
sedih juga nak tinggalkan diorang!!!!
tidur sama-sama...
makan sama-sama...
ngumpat sama-sama...
gelak sama-sama...

Sue, Kak Hana, Faezah & Sha - aida balik dulu yer.
gonna miss all of you...

Photobucket

Sep 21, 2010

READY ... READY ... GO !

7 comments:
Semalam & today merupakan hari paling sibuk sejak saya bertugas kat sini.
hi hi hi... tapi happy!
Kemas barang kat ofis...
Kemas barang kat umah sewa...
Settle fail...
Serah tugas...

Esok up to Melaka, pakai kta jabatan.
Anta surat tangguh bertugas ke next monday.
Nak singgah umah jap, amik dokumen skit.
Before ptg kena balik JB semula.

Khamis nak gi pengurusan amik few dokumen lagi.
Isi HRMIS...
Peluk cium kawan-kawan...
Say good bye...

Jumaat - FINALLY...
Touch up mana-mana perlu.
Jumpa timbalan...
Jumpa PKPK...
Relax...

Few more days...

Few more days...

Photobucket

Sep 15, 2010

AKU GEMBIRA ... YAHOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

12 comments:





Amacam Syawal korang? Surely la best punyer!

Syawal yg paling bermakna utk saya & famili... Kerana.......

Baru dpt berita, saya dpt tukar ke kastam melaka !!!!! Kuatkuasa isnin 20hb sept...

Alhamdullillah... Syukur pada Allah atas kurniaanNya ni. Alhamdullilllah....

Apa pun, saya tangguhkan 2 minggu sebab perlu settle kan kerja di JB dulu, serah tugas, abiskan minit mesyuarat yang tertangguh before raya ari tu, ada kajian kes kena pass kat boss...

Yahooooooooooooooooooooooooooooo!!!!

Photobucket

Sep 13, 2010

AL-FATIHAH ...

1 comment:

::::: tgh tu arwah kamil, dari album kawan kat FB - "SAHABAT KU DLM KENANGAN" :::::

Polis telah mengesahkan bahawa 4 mayat di Tanjung Sepat tu adalah mayat Sosilawati & 3 yang lain... iaitu driver dia, pegawai CIMB & peguam peribadi...

Al-fatihah kepada Ahmad Kamil Abdul Karim... peguam peribadi tersebut. Arwah merupakan rakan saya, satu batch di UIA dari july1996 - mac 2002. Nama saya Aida... Biasa nyer kedudukan masa exam, saya dekat dgn lelaki-lelaki bernama yg bermula dari Ahmad .... Banyak! One of them is arwah Kamil.

Saya tak berapa rapat dgn dia. Maklum ler, satu batch more than 350 org. Tak sempat sgt nak rapat dgn semua.

Whatever... moga org yg zalim tu dpt pembalasan di bumi ni setimpal dgn kezaliman yg telah dilakukan.

Friends @ lawyers yg lain, jgn jadikan ini sebagai satu batu penghalang kita menjalankan tanggungjawab kita terhadap client. Tugas kita menegakkan keadilan... Tugas kita mempertahankan yang hak... Tugas kita memudahkan urusan perundangan...

Al-fatihah...

Photobucket

Sep 9, 2010

YAHOOOO... !

3 comments:
secara formal nyer... secara rasmi nyer...
saya da cuti RAYAAAAAAA ...
amik mood raya awal...
moga dpt la menyambut aidilfitri sok dgn aman, gembira, bermakna...

kat umah mak da ni hah.
yes, i like...
kakak & abang pun ada dah.
kami 3 beradik memang turn sama.
adik bongsu tgh mlm esok baru sampai dari perak.
kakak sulung plak anytime sampai...

projek ptg nanti sempena berbuka pose hari terakhir...
lepat pisang utk keluarga.
yes, senang rupa nyer nak buat lepat pisang.
but, baru jer belajar & sibuk sibuk nak buat utk mak abah.
tq my MIL - mami tersyg krn turunkan resepi pd menantu bongsu mami ni hah...

mlm karang nak pantau anak-anak main bungapi kat laman.
shhhh jgn marah !
saya tau ler aku ni penguasa kastam, ada kuasa tangkap org main bungapi, tapi saya gak yg main...
setahun sekali ni jer anak-anak saya main.
tu pun after 29 hari mereka pendam perasaan lihat anak-anak jiran main.

ESOK RAYA !!!!!!!!!!!!!!!
YAHOOOO........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Photobucket

Sep 7, 2010

KAD RAYA ...

9 comments:
So lovely - a card from Nurin...
Pelik - ucapan dia utk MAMA dan PAPA...
Hmmmmm pengaruh barat betul anak sulung aku ni... hi hi...


And card from Syuhada, baby besar ibu...
Sayang adik!
Ucapan nyer ringkas...
Tapi sambung titik tak abis la adik...
Dia excited nak mewarna jer!


Tu la kad raya dari anak-anak dara saya.
So cute (pd saya ler)!...
"Untuk ibu....!"
Berlumpa-lumba both of them nak beri saya & ayah nyer.
Excited ler tu sebab hasil buatan sendiri, kan...?
"Sayang anak-anak ibu... timasih..."



*
* * *



Esok last day keje.
Today pun hampir berakhir.
Last day berbuka di JB.
Yes, bakal abis derita!!!

Persiapan raya ?
  • baju kami suami isteri da pack juga. Ada skit-skit lagi pack final esok mlm...
  • rumah da kemas seadanya. Tak sempat nak vacuum & mop la. Hubby demam last weekend. Pagi Khamis nanti before balik kg, kemas skit skit lagi, final touch...
  • kuih raya da masuk balang...
  • duit raya last night saya, hubby, Nurin & Syuhada da proses masuk dlm angpow... Ready to be distributed hi hi hi...
  • baju kurung anak-anak yg ditempah bakal diambil esok tghari... (siap ler hendak nyer!!)... Malam esok baru pack baju-baju mereka.
  • kasut-kasut raya semua da beli. Anak-anak da pakai di bulan Ramadhan lagi!!!
Tu jer...

Malam raya - pagi raya kedua kami di Kuala Sg. Baru, umah emak abah. May be ke Pulau Sebang jap pagi raya kedua tu, jumpa nenek (emak's). Raya kedua tghari pecut ke Ampangan, Seremban, rumah mami (mak mertua tersayang)... Dekat-dekat kampung yg perlu gi. Tak perlu merentasi highway lama-lama, ikut jalan kampung jer... Perjalanan pun tak lebih sejam antara venue...

Cuti 1 minggu pastu... yahoooo!!! Bleh la lepak umah, layan anak, raya umah jiran & kawan-kawan...

Hokey... di bawah ni kad-kad raya dari kawan-kawan blogger tersayang. Timasih sebab kirim kan kad di angin lalu... Love you all...

Timasih As...

Timasih Kak Yong...

Timasih Mek Da...

Timasih Sue...

Timasih Lydzar...

Timasih Ilah...

Timasih Kak Nor...

Timasih Wansteddy...

Photobucket

Sep 6, 2010

GEMPAR! TV3 POHON MAAF...

8 comments:
Renung-renungkanlah.



Iklan yang menghina Islam!
Ucapan Aidilfitri yang tidak diterima!



Siapa yang bertanggungjawab?
Hanya pohon maaf?

Allahu Akbar...

Tafsir iklan di atas oleh seorang penulis - wajib klik!
Bukan hanya tafsiran biasa...
Ilmu penuh di dada...
Photobucket

ASTRO... TAK BERGUNA !

13 comments:

Rasa-rasa nyer last 2 months saya upgrade ke astro byond. Bersesuaian dgn pakej & tv yg sedia ada, approve ler application nak upgrade tu. Memang best la tgk HBO, national geo, CSI, sport, etc... Tak semua channel bleh layan dgn HD. Certain channel jer. And ada le 1-2 channel tambahan utk HD ni.

Berbaloi ke upgrade? Pada saya & hubby, berbaloi. Cantik gambo nyer. Puas hati!





Berbaloi ke ada ASTRO ni yer? Sebab.... rasa nyer majoriti org sekarang ni da langgan astro. Baik pakej yg basic... Or langgan sekali dgn pakej mustika (saya tak amik mustika)... TAPI, ada lagi org kat malaysia ni yang langsung tak langgan astro... Saya da jumpa daaa... Bukan tak mampu tau nak byr bulanan, mereka just tak nak langgan... Sebab :
  1. pengaruh tak baik utk anak-anak - movie la kot nih
  2. buat anak-anakleka - channel kartun kot nih
  3. takde masa nak tgk - parents yg keje la nih
Semua tu sebab yang AMAT munasabah bagi saya. Nothing wrong. Ia nya adalah terbaik bagi sesiapa yg buat keputusan begitu...

Saya ?

Dari tahun 2005 kot da langgan astro. Started dari pakej yg paling basic and now, monthly payment RM125.95. Pakej kartun utk anak-anak... Pakej sport utk hubby... Pakej discovery & movie utk famili... Siaran utk anak-anak memang under control. Kartun for them pun ditapis... Apa pun siaran la, mesti ditapis!

Ada byk kartun zaman sekarang yg berorientasikan pendidikan. Di kala saya tiada masa utk anak-anak, mereka belajar sambil layan kartun.

Tanpa astro ?

Saya mengaku, BORING!!! hi hi hi...
TV3 saya tonton utk berita utama, nona, may be melodi (hi hi hi gossip!), slot drama... Most of the time, memang layan channel astro especially AXN and AFC.

Saya cukup kagum dgn mereka yg hingga kini tak langgan astro! Satu penjimatan yg bijak. But utk pelanggan astro, bukan tak bijak (mcm saya), ia adalah pilihan yg wajib ada. Bukan sekadar hiburan, tapi, sesuatu yg menyenangkan lepas seharian keje...

Photobucket

Sep 3, 2010

PONTENG PUASA !!!

13 comments:
Untuk semua followers & friends semua yg listed kat bloglist aida & silent reader yg singgah blog aida ni, sudi-sudikanlah amik & gantung kad raya dari aida sekeluarga kat atas tu. Gantung kat blog korang yek...

Maaf zahir batin dari aida...

Hah! Back to PONTENG PUASA...

Semalam kul 3 ptg, saya turun la ke cafe bawah utk amik makanan berbuka puasa - nasi beriani ayam. Buka jer pintu belakang cafe, jalan shortcut, ternampak la 3 lelaki sedang busy amik ais ketul utk dimasukkan ke cawan berisi air milo or teh or nescafe (warna coklat). Bukan main riuh mereka bertiga.

Bila saya masuk jer, 3 of them terus terdiam. Saya plak masuk pakai uniform.... Hah, kantoi!!!! Tapi bukan warga kastam la. Warga organisasi lain... Saya terdengar one of them bercakap after saya jalan, "Kan aku da kata, ada juga org lalu sini la!"

Abis jer amik makanan, lalu situ gak saya ni hi hi hi... Jejaka 3 orang tu dok diam kat tepi dinding WITHOUT cawan-cawan air tu. Diam jer mereka.... Saya pun jeling & senyum kat one of them.

Biarlah mereka dgn dunia mereka.

Antara mereka dgn Allah...

Photobucket

Sep 2, 2010

ROBEK HATI KU !!!

12 comments:

Tadi gi sat Maybank, cucuk duit raya RM500.
hi hi hi buat byr kuih raya ler.
Semua kedai da pasang lagu raya!
Kat ofis ni pun dok pasang lagu raya!


Sedih!!!!
Sebak!!!!
Hati ni mcm dirobek-robek!!!
Nak balik bukit katil!!!!!!!!!!
Aaaaaaaaaaaaarggh!!!
Dengar plak lagu sudirman, aduhai!
Rasa nyer nak terbang je ke bkt katil sekarang juga juga...

Yang meriah tahun ni, anak-anak jer.
Memang saya spend duit byk utk mereka.
Baju kurung pun saya anta tempah jahit manik.
Aksesori rambut pun da complete.
Nak mereka beraya sakan happy-go-lucky!

Utk saya & hubby, persiapan biasa.
Mana patut baru, telah pun dibarukan.
Cuma rumah jer tak de yang baru tahun ni.
Hias dgn balang kuih (yg lama juga) kat coffee table saje da la.
Ye la, rumah open hanya weekend jer.
Tu pun if kami tak keluar beraya sana sinun.

CHECKLIST PERKARA YANG HARUS SETTLE THIS WEEKEND :-
  • amik baju kurung anak2 dara ku - mama sabariah, bkt katil
  • amik almond london - linda, tengkera
  • amik kuih gunting - sue, bkt baru
  • amik baju repair ku - angel, bkt baru
  • amik baju an & ziarah new born baby - nurul, bkt baru
  • kuar kan balang kuih, jug & cawan - cuci, susun, tayang
  • vacuum & mop umah - WAJIB
  • amik duit baru & angpow - abg zai, pengkalan rama
  • servis wira - WAJIB
hmmm... tu jer la sementara menunggu bulan bersalin...

Photobucket