Sunday, January 02, 2011

BERTAMBAH SUKSES !!!

shhhh, anak-anak dara saya baru jek masuk tido. cuma tonite, kakak Nurin kena tido katil atas. adik Syuhada tukar tido katil bawah. aturan ni ibu tukar sebab adik Syuhada byk songel di tgh mlm bila tido katil atas. beberapa kali si ibu ni terpaksa bangun menenangkan dia tanpa menurunkan dia daripada tempat tido dia tuSmiley

maka utk ketenangan si ibu ni tido tonite, aturan tempat tido di tukar. nasib baik kakak Nurin ok je bila suruh tido atas. Bah kan kakak Nurin excited. Siap amik beg sekolah baru letak sebelah bantal Smiley

hmmmm memang agak lewat anak-anak dara masuk tido mlm ni. kul 12:07 pagi baru lelap!!! mana tak nyer, kakak Nurin busy buat maths! tambah and tolak. 3-4 helai drawing block tu dia paksa saya buat kan exercise mlm-mlm ni hah. aduhai anak ibu. memandangkan dia tgh ada mood, saya ikut kan jer.

kata kakak Nurin, dia suka la buat kira-kira, bleh lukis-lukis Smiley mana tak nyer, buku semua ada gambar. in order nak beri dia minat pun, saya galakkan dia lukis apa saje utk mengira.

then, sessi sekolah pun da start today... homeschool no more play play ye kakak and adik. ibu kembali jadi strict. no more play play like 1-2 months ago ok dear...

moga S.M.A.R.T azam 2011 ibu utk korang berdua berjalan lancar. setakat 2 hari di bulan Januari ni, ibu da rasa alhamdullillah. azam da berjalan...

4 comments:

  1. anak akak pun camtu gak, semlm depa tdo awal, tak sabar2 nak g skolah, kejut bgn pagi pun, masih tersenyum, masih dlm semangat baru. tunggu nanti 3 bulan, nak kejut bangun pagi pun, sah2 menangis

    ReplyDelete
  2. hah hah tu la budak-budak kak. nanti da byk keje, baru dia tau kan :-D

    ReplyDelete
  3. kakak dah besar....sanggup beralah demi adik ehh....hehehe...gud girl..=)

    ReplyDelete
  4. yes. kakak memang selalu beralah. but, sebenarnya kakak memang suka dok atas :-D
    may be pada dia lebih privasi. adik tak kacau brg dia kat atas tu...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)