Friday, January 07, 2011

KAU PERGI MEMBAWA SEPARUH NYAWA KU...

sedih!
sayu hati si ibu ni...
kerana, tak seperti yg saya coretkan di sini...
hanya syuhada ikut atuk & wan ke Cheras.
syuhada pula kena demam campak...
kakak nurin tinggal dgn ibu & ayah.
kakak perlu study. perlu gi tadika.
takut ketinggalan pelajaran...
lagipun kakak da sihat dari demam campak...


last night call syuhada, sedang saya borak dgn dia, tiba-tiba dia kata...


syuhada : ibu, nak cakap dgn kakak.

ibu : ok. jap ye...


ibu pun on speaker.


nurin : syuhada... tgh buat pe tu?

syuhada : takde pe pe... kakak buat pe tu?

nurin : kakak tgh lukis lukis ni. ibu teman... syuhada tak kaler kaler ke?

syuhada : tak... adik tak bawa beg adik.

nurin : oooohh ye ke...


then both of them diam for beberapa saat...


nurin : syuhada tak rindu kakak ke?

syuhada : rinduuu.... kakak rindu adik tak:

nurin : rindu jugak... bila syuhada nak balik?

syuhada : tu la, adik tak tau. ibu lambat amik adik ni!

e'eh, ibu plak salah??! bukan ke awak tu baru je pagi tadi ikut atuk & wan gi Cheras. da lama ke??? hmmmmm

nurin : nanti akak dtg amik syuhada tau. syuhada tunggu kakak ye.

syuhada : ok. kakak dtg cepat tau.


hmmmmm... sayu hati saya tatkala dgr diorang borak tu.
sorry ye sebab ibu pisah kan korang.
nurin plak dari ptg hingga kul 10 tu dok tergolek-golek atas tilam.


ibu : kakak, tak nak mewarna ke?

nurin : tak nak...

ibu : tak nak membaca or buat kira-kira ke?

nurin : tak nak...

ibu : nape?

nurin : nurin sorang-sorang, tak best. syuhada takde...


hmmmmm... then, saya yg dok drawing utk dia, paksa dia kaler. tu pun dgn hati yg berat... after dpt cakap dgn syuhada kat phone, baru la dia happy Smiley...


Smileyaduhai anak-anak ibu....

15 hb nanti baru naik Cheras tgk syuhada.
nurin pun ada check up kat KPJ kajang...

adakah mereka dpt tahan rindu sesama sendiri selama itu Smiley???

Photobucket

15 comments:

  1. Ala..la..la...rindu-rinduan 2 beradik nih yer :-)

    ReplyDelete
  2. Sweetnya baca. :)
    Betul tu. Macam boys bertiga kat rumah ni. Kalau tak cukup korum, tinggal sorang ke, memang muka boring dan miserable. Tapi bila dekat, bergaduh berebut barang. Hehhe...

    ReplyDelete
  3. alah...kesiannya dua beradik tue...mesti sunyi bila sorang tak ada...

    ReplyDelete
  4. alahai... ciann..
    budak2 ni pun lebih kurang.. tp si khayra jer yg rindu kat abang dia masa abang gi skool. abangnye sikit pun tak heran.. huhu

    ReplyDelete
  5. FIZA : ye la. rindu-rinduan senggol-senggolan hi hi ...

    ReplyDelete
  6. YATI : sama la dua dara ni. kalau dekat, baik nyer kejap. yg selebihnya dok berebut, cubit cubit, tarik tarik rambut.... hu hu hu!!

    ReplyDelete
  7. FIDA : memang terasa lain @ sunyi walaupun sorang takde!!! nurin pun takde mood nak buat apa-apa... dia dok baring golek golek depan tv jer, muka dia pun nampak sgt bosan! sebab takde geng gaduh hi hi...

    ReplyDelete
  8. HANIE : abang khayra tu control macho. cuba nanti test adik balik kg, tinggal dia plak kat umah. sure dia terasa punyer... agak nyer la kan.

    ReplyDelete
  9. sikecik akak pun camtu gak, tak boleh nak berenggang dengan kakak or abg dia, susah sgt

    ReplyDelete
  10. anak2 kakyong pun.. kalo dah jauh2 patah kaki nak main.. kalo dekat2 asyik gaduh jer koje depa..

    ReplyDelete
  11. tersentuhnyaaa..budak² pun ada feeling mcm ni

    ReplyDelete
  12. KAK SU & KAK YONG : tu la kan... susah kita dibuat nyer if terjadi sesuatu yg memaksa mereka dipisahkan!

    ReplyDelete
  13. MASLINA : tersentuh kan??? aida ni bila gitu, rasa sedih dan menyesal pisahkan mereka...

    ReplyDelete
  14. lagi info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

    ReplyDelete
  15. alaaa..sedih nye....baru je berpisah kejap ..dh rindu ek..hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)