Friday, March 25, 2011

ALL ABOUT THEM... MUAHS MUAHS !

latest about Nurin dan Syuhada ku tersayang.
sejak dua tiga menjak ni ibu nyer ni hah tak sempat nak upload gambo.
kesuntukan masa!
kat ofis busy ke sana ke mari...
kat umah pun busy ke sana ke mari...

as at now, ada masa skit, tu pun tgh mlm dok upload gambo.
tempek watermark semua bagai.
and buat draft post.
early in the morning... first thing in the morning kat ofis, edit post and publish...
like now la Smiley hmmmmm...

skang nak citer pasal Syuhada, dara ku yg kecik dulu.
asyik start citer pasal kakak nyer jek, tak fair ler kan?

after beberapa kali Syuhada apply dgn ibu nyer nak potong rambut mcm kakak, pada 13.2.2011 - petang, berjaya dipotong rambut nyer begini ......


punyer la suka hati SyuhadaSmiley
especially dpt sikat rambut lurus-lurus kat dahi tu la.
dpt la bergaya mcm kakak juga...




ni kisah terbaru kakak Nurin gaks.
memang moment yg tak dpt ibu nyer ni lupa hingga bila-bila.
and it will be a very interesting story mory to tell Nurin in the future.
gambar sebelum kejadian penting itu...
ibu bagi RM2 dulu before apa-apa berlaku!


gambar selepas kejadian!

tak bleh da nak cakap apa-apa time ni.
air mata jek bergenang...
bad mood!!!
tak nak gi tadika!!!
terpaksa ibu bawak dia gi ofis dari tghari hingga la ke petang.

ni la hasil nyer... 3 batang gigi gone!!!

kui kui kui...
da lama da 3 batang gigi tu goyang.
hingga mlm sebelum kejadian cabut gigi kat klinik, Nurin sakit gigi teramat!
kesian dia, tak bleh tido... tak bleh makan...
tu yang ibu ponteng keje pagi kejap, bawak Nurin ke klinik gigi.
maka, tepat jam 11 pagi 8.3.2011, selamat la 3 gigi susu tersebut...

selepas beberapa hari gigi takde, kelmarin Nurin tanya ayah nyer...
"bila la gigi Nurin ni nak tumbuh..."
ibu dan ayah Nurin yang kurang asam, terus gelak kuat-kuat tanpa jawab soalan anak nyer itu.
Nurin hanya tersenyum simpul ... malu!!!

Photobucket

7 comments:

  1. Comel Syuhada dengan hairstyle baru, ada fringe. :)
    3 gigi sekaligus? Cian Nurin. Dulu masa kecik, mak cakap gigi lambat tumbuh sebab takmo makan bawang. Tak tau la betul ke tak. :D

    ReplyDelete
  2. Syuhda dah pandai nak bergaya.. fringe tuuu.. kesian gak kat Nurin sbb hilang gigi 3 btg sekaligus!! tapikan, sbenarnya kalo kita pi cabut kat dentist, gigi kekel yang tumbuh nanti akan keluar cantik.. tumbuh sempurna.. nanati akak bgtau mcm tu kat Nurin ye? hehehe.. tapi blh tak sy nak tau, apakah motif bagi duit RM2 tu? sbg reward e? atau sbg ubat penang jiwa? ngeeeee.. :D

    ReplyDelete
  3. YATI : oic gitu ekk? but, nurin & syuhada memang suka makan bawang!

    MASLINA : hi hi waktu kami tiba kat klinik tu, nurin ternampak la dlm bilik doktor ada sorang budak lelaki sedang di proses oleh doktor. terus dia rasa cuak! and aida perasan yg dia tiba-tiba rasa takut @ seram. so, utk senang kan hati dia seketika, aida bagi la dia duit. inform dia, nanti lepas cabut gigi ibu bawak nurin beli ice cream :-D...
    berjaya la aida buat dia happy few minutes before masuk bilik doktor tu hi hi hi...

    ReplyDelete
  4. adeeb pun baru 3 gg susu yg tanggal. yangbelah bawah dah tumbuhgg kekal.
    yg atas tu jek.. tak tumbuh2 lagi..

    ReplyDelete
  5. kenapa smpi 3 gigi. nasib baik tak bertindih. AIDA bila nak datang CHeras. pastikan bawak baju lebey...kita rendam nurin dan hadah puas2

    ReplyDelete
  6. aida..

    jom join telekung jersey ga diyana.

    hadiah utama telekung handmade limited edition tau utk anak dan ibu ;).

    http://siahsekeluarga.blogspot.com/2011/03/telekung-jersey-ga.html

    ReplyDelete
  7. HADA : aida pun heran nape sampai 3 batang goyang.... rongak nyer luas sgt !!!! hah hah hah...

    DIYANA : tq atas jemputan... orait. aida akan join :-D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)