Wednesday, May 18, 2011

SIBUK LAH !!!

lama nyer blog ni tak hapdet.
gambo melambak-lambak tak upload lagi.
gambo dara-dara berdua yg aktif tu la.
ibu nyer ni hah busy tahap gaban sejak 3-4 minggu lepas.
al maklum ler, kakitangan kerajaan, busy keje utk rakyat...
ha ha ha... tukang kutip cukai ler kata kan.

pendek kata, ibu dara berdua ni memang SIBUK LAH !!!
rumah pun tunggang langgang.
keje overtime lagi... masuk department baru lagi... program lagi...
oh tidaaaak...
insya'Allah weekend ni baru dpt bernafas...
yg penting nak bw dara berdua jalan-jalan carik pasal

projek jahit menjahit pun sangkut lagi!
... dan lagi!!!
bila la nak abis nih?!!
tension...
takut nanti benang-benang tu berbulu jer...
jarum tumpul dgn sendiri...
reben jadi reben ikat rambut dara berdua la plak !!!!
hmmmmm...

ni gambo latest syuhada...


SYUHADA punyer hal!
memang malas buat homework.
hingga nurin (selaku kakak yg solehah) terpaksa rela buat homework utk adik nyer.
pujian cikgu tinggi melambung... tapi, saya x dpt tgk performance nyer di rumah.
sebab malas membaca.
suruh je membaca, air mata mengalir -- garang kah ibu ini?
relax ler dik, kakak dulu pun kena cubit lebam dgn ibu sebab tak lancar membaca.
now kakak da perfect pun.

kalau da malas, sure ibu marah.
bila ibu marah, syuhada sure sedih @ nangis @ ngada-ngada!
then................ tidoooooo la and homework tak siap!




ni plak aksi terbaru nurin.
kad hari ibu utk ibu....

tunggang terbalik tulisan nurin.
nurin kidal, maka dia mengalami sikit kesukaran tulis certain words.
but ok la kakak, yg penting da pass and org faham!

sedang concentrate buat maths kat laptop.
langsung tak layan ibu nak amik gambo!!!

tingkah laku nurin memang melambangkan gelaran ANAK SULUNG sejati.
setakat jadi org suruhan ibu, perfect!
"nurin, amik kan ibu......"
"nurin, tolong ibu......"
"nurin, tahu tak mana....."
setakat study, tak perlu di suruh, sendiri mau membaca!
hua hua hua i like!!!


saya da kurang masa utk dara berdua ni sejak jadi wanita sibuk ni.
tapi, still curik-curik masa utk ajar pe patut, especially membaca & mengira.
krn itu amat penting!
kalau cuti lama dari homeschool, nanti diorang pun hilang mood!
lagipun tu jer masa yg paling berkualiti bersama mereka.


Photobucket

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)