Wednesday, September 21, 2011

ADIK OH ADIK :)

~ni la dia nyawa ibu & ayah~




beraya lom abis lagi.
kat ofis ni still ada majlis 'open-office'.
tiap department buat la skit-skit dan menjemput department yg lain.
best ! meriah ! erat kan sillaturrahim...
asyik keje je, takde suka ria, tak syok la kan?
this coming weekend pun ada majlis raya & famili day dgn jiran tetangga.
tu lagi best, insya'Allah.
hmmmm raya raya dan raya lagi.....
yang meriah ialah anak-anak la.
kumpul angpow !


nak citer pasal adik @ syuhada...

memang byk perangai!
bab merengek bagi la kat dia, memang kekadang menaikkan kemarahan ibu!
tapi, alhamdullillah.... rajin la membaca skang ni.
pantang kakak nurin buka buku, dia pun busy nak membaca.

hingga bawak la buku tu membaca kat food court jusco !!!
baca... kuat pulak tu...
terpandang-pandang org meja sebelah.
agak nyer diorang kata, 'poyo nyer ibu budak ni! kat sini pun nak ngajar baca...'

then, almari buku dlm bilik tu... jenuh la ibu kena kemas.
semua buku nak dikeluarkan dlm satu masa... aduhai !
nak marah karang, dikatakan ibu halang minat anak membaca.
tak dimarah pulak, alamat nyerrr berterabur / koyak plak buku dikerjakan...


per pun, ibu gembira!!!
sebab kakak nurin da jadi CIKGU kepada adik nyer.
skang kakak da ajar adik membaca...... ringan skit beban ibu hi hi hi...
best!!!

Photobucket

2 comments:

  1. xpe... biarkan dia nak bwk buku kemana je.. asalkan dia suka.. kita bg galakkan je

    ReplyDelete
  2. betul tu :)
    biar pening dgn bawa buku. jgn kita pening dia tak nak pegang buku hi hi...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)