Thursday, September 22, 2011

BERCERAI SUDAH KASIH SAYANG

kita tau tak bila sebeno nyer kasih sayang di antara kita da kurang?
bila ia mulai kurang?
bila sabar dan tenang tu da tak boleh diaplikasikan lagi.
bila percaya itu sudah jadi kabur.
bila rasa pasti itu sudah bertukar jadi entahlaaa...




di mana kan ku cari ganti serupa dgn mu.
tak sanggup ku berpisah dan berhati patah.
hidup gelisah.
alangkah pedih rasa hati.
selama kau pergi.
tinggal aku sendirian.
tiada berteman dalam kesepian...

dunia terang menjadi gelita.
cahaya indah tiada berguna.
keluhan hatiku menambah derita.
kau jua tak kunjung jelma...

terkenang lagu p.ramlee yg sedih tu.
kalau dgr, sure bergenang air mata, sebak rasa dada...
sorry la if senikata nyer salah skit-skit hi hi hi tak hafal sgt...

but, itu la dia... manusia mudah lupa.
bila da tiada, baru tercari-cari... baru teringat-ingat... baru merintih merayu!
bila ada, langsung tak acknowledge...
sedih...

jgn la jadi kacang lupa kan kulit. bila kita susah, kita cari org. bila kita senang, jgn kan cari org, org cari kita pun tak berjumpa... tak nak jumpa! brg org kita nak share, brg kita? simpan bawak masuk kubur!!! jadi la seorang sahabat yg senyum dan menangis bersama. kalau tak dpt tolong pun, jadi pendengar yg setia pun mencukupi... sometimes, dgn jadi pendengar pada masalah org pun, kita dpt ringan kan beban dia...

sedih juga bila diri kita ni sudah tak jadi keutamaan pada seseorang...
hmmmmmm...

lagi sedih bila kita ni seperti sudah tidak diperlukan lagi. perasaan kita langsung tak dijaga. inikan pula nak bincang-bincang hal-hal lain? hmmmm org lain pula yg jadi utama, pertama dan penting!!

situasi... waktu... priority... cuaca... keadaan... perasaan... tak kisah la per pun, semua tu amik kira. bila time tak kena, semua akan jadi haru-biru! bukan nya kita tak nak / tak suka, tapi, ada benda lebih penting kita nak deal...

lagi tambah kacau, ada org ketiga dlm satu-satu hubungan tu. aduhai... kalau org ketiga tu tambah manis, ok... ni org ketiga tu jadi hempedu!!! org utama lebih ikut tekak org ketiga berbanding diskus dgn org kedua. org ketiga pula ada selera sendiri yang org kedua tak brape setuju. sometimes, org pertama pun tak setuju, tapi diikutkan saje kehendak org ketiga...

aduhai... untuk mempertahankan sesuatu, salah seorang dari yg pertama dan kedua harus mengalah dan kecewa... kekecewaan ini beri kesan sgt dalam! kesan itu tak hilang, malahan makin byk kesan hingga tak mungkin hilang...


huh ! coretan emosi nampak nyerrr...

but, ini hanya la taip taip suka-suka. bila terdengar lagi DI MANA KAN KU CARI GANTI, terus jadi emosi ha ha ha ha ha...

layan jer la....

Photobucket

2 comments:

  1. aida, seperti jugak dalam perkahwinan..takkan semua orang menghargai benda yg di depan mata..

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Aida. Amboi post ni emo benor bunyinya. Macam ada yg tersurat dan tersirat. Tp harap nya semua ok lah! Jangan sedih2.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)