Mar 31, 2011

LUCAH !!!

12 comments:
setelah sekian lama mereka apply...
setelah sekian lama mereka merayu...
setelah sekian lama mereka mengidamkannya...

ayah pun belikan la...
ibu???
tak approve sebenarnya...
tapi ayah da belikan, ikutkan jer la...

memang 100% bawah pengawasan ibu waktu mereka sedang beraksi LUCAH !!!
memang ibu memantau di tahap maksima !!!
memang mulut ibu ni tak stop dari memberi amaran-amaran keras agar mereka berhati-hati...

at first, tanpa seurat benang dok berendam dlm pool.
tak cantik nyer ibu tgk!!!
LUCAH!!!
maka, terlupa kan swimming suit mereka, ibu pun suruh mereka pakai panty jek.
baru nampak teratur & sopan skit.

kerana kasih sayang ayah belikan...
kerana kasih sayang juga ibu tak brape berkenan ayah belikan...
namun... yg penting... mereka sungguh gembira memilikinya!
menjadi satu aktiviti penting di pagi sabtu / ahad...






p.e.a.c.e ibu !!!



takut air masuk telinga ler gamak nyer nih!



heaven on earth !!!! yahooooooo.....



time ni ibu amik gambo sambil membebel!
mana tak nyer, main pool hingga lupa dunia.
masing-masing mencelup kepala masing-masing dalam air.
kakak celup kepala adik...
adik celup kepada kakak...
kakak ok...
bila time adik kena celup, abis semua lubang masuk air!
tersedak !!!!!
setengah jam ibu bebel tak abis-abis !!!

Photobucket

Mar 30, 2011

PENCEGAH RASUAH DA MASUK DAH... !!!

4 comments:


berita utama last night...

klik sini --- RUMAH PENUH WANG !!!


hmmm sedar la wahai semua org, tak kira la bangsa / agama bahawa memberi & menerima rasuah itu sesuatu yang HARAM ! ia merupakan satu penganiayaan terhadap org lain. kerana org yang sepatutnya menerima / mendapat hak, hak mereka itu ditidakkan...




kepada rakan sejabatan ku, sedar la... buat-buat, org tak tahu... buat-buat org tak nampak...
cuba fikir kan anak-anak...
cuba fikirkan keluarga...
pasti kita tak memberi / menerima rasuah...

kerana org-org yang jahil ini la nama jabatan BURUK / BUSUK !
ingat lagi dulu sorang YB kat Melaka ni gelar jabatan kami gini...

KALAU ADA SAPU, TAK ADA MINTAK!
(K.A.S.T.A.M)
hmmm...

bagus la tindakan SPRM masuk utk mencegah rasuah.
dgr nyer mereka nak siasat menyeluruh JKDM ni.
bukan sekadar JKDM jek ye, keseluruhan organisasi / jabatan kerajaan kena disiasat...
kerana... pelbagai peringkat, pelbagai jenis cara rasuah tu keluar / masuk...

Photobucket

Mar 29, 2011

BEWARE !!! M'SIA BAKAL DILANDA DEMAM TERUK !!!

11 comments:
weekend da tak gerak mana dah!
if nak jalan pun surely hati separuh, sebab, tak nak kuar sebeno nyer...
alamak, camner ni???
kalau kuar gaks.... alamak aii... camner ni???
da demam da ni!
tambahan plak kali ni bakal menjadi demam paling hangat!!!
demam terakhir...


hah hah hah...
program realiti tv PALING TOP kembali lagi...
yg best Aznil kembali mengacara, yes! i like!

paling nostalgia ialah AF 1 -- sebab saya tgk final AF 1 kat dataran Mahkota Parade dgn hubby!!
masa tu lom kawin lagik!!!
meriah juga AF 2 - AF 3 -- ada zahid, farah, mawi...

start AF 4 - AF 6 -- minat saya merudum...
AF 7 - AF 8 -- langsung tak layan!!!


12 pelajar AF 9 (musim terakhir) sudah pun kita tahu - seperti biasa 6 pelajar lelaki dan 6 lagi pelajar wanita telah terpilih mengikuti 10 minggu cabaran AF 9 ini :

LELAKI : AMIR, ERUL, AZRI, AFIF, RAQIB dan KAY
PEREMPUAN : LENA, AIDA, LAIKA, MIZA, NERA dan EKA



Mereka semua akan menjalani sesi pembelajaran di lokasi baru dan pertama dalam sejarah Akademi Fantasia, di tempat terbuka! Konsert Tirai Akademi Fantasia 9, 2 April 2011, 9 malam di Astro Ria...

Buat kali pertama dan terakhir dalam sejarah AF, Diari AF9 akan dibawakan secara terbuka untuk tontonan umum kerana lokasi diari Akademi Fantasia musim terakhir diadakan di tempat umum dan terbuka.

Lokasi diari AF 9 : Plaza Aeon AU2

Sebuah bangunan kecil 2 tingkat yang hanya berdindingkan kaca telah dibina di dalam kompleks membeli-belah tersebut. "Rumah Kaca" ini menempatkan bilik vokal, bilik tarian, bilik muzik, ruang legar di tingkat bawah dan bilik pengetua serta bilik operasi di tingkat atas.

::::: tenaga pengajar :::::

Semua aktiviti pelajar dapat dilihat oleh pengunjung pusat membeli-belah ini setiap hari termasuk sesi pembelajaran vokal, sesi tarian dan sebagainya. Penginapan untuk 12 pelajar ini pula adalah di lokasi yang dirahsiakan.


diharapkan agar AF 9 dpt tinggalkan kesa yg bagus utk semua penonton...
moga ia betul-betul melahirkan artis yg berbakat...
moga ia benar-benar mengubah industri muzik tanahair kita menjadi lebih baik!!!

sape Pengetua ekkkk???
bikin suspen la.

Photobucket

Mar 28, 2011

STUDY ! JGN STADO DIK OII ...

11 comments:


harap maklum bahawa this week ibu & dara berdua bersendirian.
ayah gi kursus...
maka aktiviti kami bertiga ialah bertiga-tigaan.
di mana kami bertiga akan buat semua keje bersama termasuk TIDUR bersama.
oleh itu, dara berdua dibenarkan tidur kepit bawah ketiak ibu Smiley ...

bila kita da bagi izin tidur dgn kita, patut nyer jgn la byk soal, kan?
ada ke patut, syuhada tanya ibu, "ibu takut ke tido sorang ekk?"
hmmmm....
tak patut kan???


ok itu intro jer...
yg nak citer nyer ialah pasal syuhada yg sungguh la susah nak suruh study.
apatah lagi nak buat homework!

awal-awal 30 - 45 minit yg pertama memang syuhada asyik la buat homework.
ibu yg sibuk nak amik gambo pun tak dilayan!
normally time ni saya akan puji la, cth nyer :
  • cantik nyer adik colour...
  • e'eh, pandai nyer ada lukis...
  • wah! anak ibu dpt bintang la (homework di page sebelum)...


hah ! time ni masih lagi asyik buat homework.
but da start meniarap...


ni la masanya di mana syuhada da start penat.
memang dia akan letak kepala dan start mewarna / menulis dari jarak jauh!
but, masih lagi maintain tanpa rungutan.



abis dah.....
bukan abis homework, abis da tumpuan pada homework!
dia akan golek-golek...
dia akan kacau kakak nurin...
or, panggil ibu, "ibu, adik nak susu!"



"oh no no adik... kena abis kan homework dulu ye, baru ibu buat susu..."
"alah ibu, adik haus!"
hmmmm anak oh anak...
maka, gitu gini gitu gini... kakak nurin dtg menyelamatkan keadaan adik.
tolong abis kan homework adik.


kakak yang sedang concentrate buat homework adik...

dulu, nurin memang ok.
homeschool memang da start dgn nurin since dia masuk umur 3 tahun.
then 4 tahun, sejak nurin masuk tadika, lebih ok bila homeschool dgn dia.
memang ikut kata.
tak hairan la as at now nurin da bleh baca BM and English.
Maths pun still sedang training semampunya...

syuhada ni ada keras skit, terlebih manja!
saya naik risau.
tetapi, bila tanya teacher tadika, komen teacher :

komen 1 : tulisan ain cantik. suka saya tgk dia menulis...

komen 2 : memang senang ajar ain, ikut kata...

komen 3 : ain memang cerdik la, puan. sebab tu saya masukkan dia kelas 5 tahun...

saya senyum bila dgr komen-komen tu...
dalam hati, ye ke?
memang kat umah dia tak nak tunjuk ke???Smiley
nak ajar membaca??!
kita sebut 'a'... dia sebut 'u'.
kita sebut 'na'... dia sebut 'ni'.
adoi mak oii...

but, saya tiap mlm terus menerus kuat kan semangat diri utk homeschool syuhada.
nurin alhamdullillah, da boleh membaca sendiri dgn pemantauan yg minima.
bulan april nanti, start latih tubi menulis dengan nurin.

masalah besar nurin yg merisaukan saya tahap maksima ialah :-
  • menulis rumi - huruf besar bercampur huruf kecik...
  • menulis rumi dan nombor - sering terbalik !!!

walaupun ejaan nyer betul, walaupun tambah tolak jawapan nyer betul, tapi TERBALIK!!!
adakah sebab dia kidal?
tak mungkin itu sebab utama, mak long & mak usu nyer kidal gaks, tapi tak le tulis terbalik.
hmmmmm....

namun, ibu tetap bangga dgn anak-anak ibu dua org ni...
buku, pensil, kertas, pensil warna, majalah da jadi bestfriend korang!
tu yang best.
memang jadi impian ibu yang korang rajin membaca & study (macam ibu dulu kala la hi hi hi)...
kerana... if korang bagus dlm pelajaran, apa jer dlm dunia ni ibu bagi.
ibu akan usaha semampunya merealisasikan apa yg korang nak...
i love you kak win & adik adah!!!

Photobucket

Mar 25, 2011

ALL ABOUT THEM... MUAHS MUAHS !

7 comments:
latest about Nurin dan Syuhada ku tersayang.
sejak dua tiga menjak ni ibu nyer ni hah tak sempat nak upload gambo.
kesuntukan masa!
kat ofis busy ke sana ke mari...
kat umah pun busy ke sana ke mari...

as at now, ada masa skit, tu pun tgh mlm dok upload gambo.
tempek watermark semua bagai.
and buat draft post.
early in the morning... first thing in the morning kat ofis, edit post and publish...
like now la Smiley hmmmmm...

skang nak citer pasal Syuhada, dara ku yg kecik dulu.
asyik start citer pasal kakak nyer jek, tak fair ler kan?

after beberapa kali Syuhada apply dgn ibu nyer nak potong rambut mcm kakak, pada 13.2.2011 - petang, berjaya dipotong rambut nyer begini ......


punyer la suka hati SyuhadaSmiley
especially dpt sikat rambut lurus-lurus kat dahi tu la.
dpt la bergaya mcm kakak juga...




ni kisah terbaru kakak Nurin gaks.
memang moment yg tak dpt ibu nyer ni lupa hingga bila-bila.
and it will be a very interesting story mory to tell Nurin in the future.
gambar sebelum kejadian penting itu...
ibu bagi RM2 dulu before apa-apa berlaku!


gambar selepas kejadian!

tak bleh da nak cakap apa-apa time ni.
air mata jek bergenang...
bad mood!!!
tak nak gi tadika!!!
terpaksa ibu bawak dia gi ofis dari tghari hingga la ke petang.

ni la hasil nyer... 3 batang gigi gone!!!

kui kui kui...
da lama da 3 batang gigi tu goyang.
hingga mlm sebelum kejadian cabut gigi kat klinik, Nurin sakit gigi teramat!
kesian dia, tak bleh tido... tak bleh makan...
tu yang ibu ponteng keje pagi kejap, bawak Nurin ke klinik gigi.
maka, tepat jam 11 pagi 8.3.2011, selamat la 3 gigi susu tersebut...

selepas beberapa hari gigi takde, kelmarin Nurin tanya ayah nyer...
"bila la gigi Nurin ni nak tumbuh..."
ibu dan ayah Nurin yang kurang asam, terus gelak kuat-kuat tanpa jawab soalan anak nyer itu.
Nurin hanya tersenyum simpul ... malu!!!

Photobucket

Mar 24, 2011

BERGUMBIRA... GAMBANG TIME !

8 comments:



komen pedas
: alamak aiii... citer ni da lama la aida oii... nape baru nak tempek ???!

aida : memang ler... tapi.... tak kira, nak citer kat korang gaks...

komen pedas : nape plak ???!

aida : sebab... best utk di citer kan... diabadikan dlm blog ku ini...




4-6 februari lepas kami sekeluarga gi holiday ke BGRC Kuantan.
memang best giler!!! enjoy !!!
kami amik pakej school holiday - RM998 utk 3 hari 2 mlm.
inclusive of 4 breakfast (2 days), 4 dinner (2 nights) & 4 water park entrance...
memang marbeles la everything about gambang resortSmiley

sampai jek, after check-in terus ready nak gi waterpark tuh!!!
but, ptg tu decided tak masuk sebab da nak kul 4 ptg, waterpark tutup kul 5:45 ptg.
nanti tak dpt enjoy mandi-manda...
anak-anak mandi swimming pool jer la...




peace dari dua model bikini yg excited nak terjun kolam !!!!



peace lagi dari syuhada !

nurin memang happy tahap gaban!
tak nak kuar dari pool...

" kakak, jom naik... adik da sejuk grrrrrrrrrr... "

" mana bleh naik adik, best ni.... rugi tak enjoy abis2an !!! "



the next day tu baru kami ke waterpark.
best !!!!!!!!!!!!!!
memang best !!!!!!!!!!!!!!

tapi saya tak enjoy, sebab bendera jepun up plak pagi-pagi.
anak-anak & ayah nyer je la yg bergumbira basah-basah...







ikan jaws yg glamer...
mencurahkan air macam air terjun !!!


pandangan sisi air terjun ikan jaws ...


ikan jaws : hah hah hah .... aku paling glamer !!!!!


yg ni anak ikan jaws, kecik skit !!!


malam pun memang happening kat GBRC.
ada funfair, games, pertunjukan tarian singa (chinese new year la kata kan...)...
ada pertunjukan bunga api yg marbeles...
best !!!



a photo dgn my beloved mom in law...


bye..... time to go home !!!



on the way balik melaka, kami singgah jap kat tasik chini...



ni rate GBRC untuk reference korang.
gi la nanti ke GBRC yer.
nice place to go bawak anak-anak time school holiday....


Photobucket