Thursday, January 26, 2012

DUA KALI AMIK DARAH... SEDIH!

ari ni gi check up kat poliklinik ayer keroh... seperti biasa agenda yg standard ialah :-
  1. daftar diri amik nombor...
  2. amik darah ~ 10 ml...
  3. urine test ~ +ve...
  4. timbang berat ~ 58.5 kg (ajaib nih sebab lebih ringan dari before pregnant!!!)...
  5. jumpa nurse ~ cek perut & breast... kaki tak bengkak... due date dianggarkan 29.7.2012, insya'Allah... tiba-tiba nurse kata leher nampak lain mcm! bengkak skit kata nyer. so, kena jumpa doktor...

maka, dgn hati yg takut, jumpa doktor. baik doktor india ni, i like... senyum jer walaupun hari da petang. doktor pun scan baby :-
  1. baby gerak aktif!
  2. nampak kepala, perut, kaki, tangan dan jantung dup dap dup dap :) ibu happy!
  3. baby sihat dan aktif. due date dari scan, anggaran is 25.7.2012... lebih kurang gitu giut la hari nyer iaitu di bulan Ramadhan yang mulia nanti...

doktor pun confirm that leher nampak bengkak... kena amik darah utk test ada tak tiroid. aduuuuuuuuuhai! lomah badan den... maka, da bagi darah. tunggu la result. next appointment on 23.2.2012 ~ birthday kakak nurin :)
terus call kakak. bertanya ada ke tiroid effect pregnancy??? dia kata "boleh"... tambah lomah la diri ku ini sob sob sob... but kakak kata, tunggu result dulu, jgn sedih lagi. rasa nyer takde... hopefully betul la kata kak na tu... amin...
Photobucket

6 comments:

  1. harap takde apa2 yg serius..
    cuak gak..

    ReplyDelete
  2. wahh pregnant yer..congratulations!!!

    ReplyDelete
  3. Ketinggalan Yati. Congratulations, Aida!
    Oh.. harap ujian darah tu takde apa-apa. :)

    ReplyDelete
  4. tq semua...
    tu yg buat aida risau :(
    tak selera makan...
    tak bleh tido mlm tadi kenang kan result ujian darah tu :(

    ReplyDelete
  5. harap2 aida ok2 je. izan doakan yg terbaik buat aida n bby...

    take care dear!

    ReplyDelete
  6. cute mum pon dah join the club lah.. hihi..
    take care.. suka pulak checklist kat sidebar tue.. boleh buat rujukan..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)