Wednesday, January 18, 2012

NURIN MC :(



hari pertama utk minggu ke3 persekolahan, nurin da tak sihat. demam ~ tonsil bengkak skit. dpt MC from klinik isnin lepas. antibiotik, ubat deman & ubat batuk. mencuka muka nurin bila nampak 3 botol ubat tu. sian anak ibu...

nurin : "susah la kalau demam ni!"
ibu : "tu la. lenkali dgr cakap ibu. jgn minum air ais. vitagen 1 hari 1 botol je... ni la akibat nya."

start ptg ahad dia da start batuk skit & badan panas. aduhai! lemah badan ibu... risau hati ibu. tgk tekak dia pun da merah! hmmm... 2 mlm tido dgn ibu, tak sampai hati nak biarkan dia tido sendiri. ayah tido dgn adik...

semalam pagi kejutkan nurin nak gi sekolah, dia nangis. agak nyer badan still tak sihat. but saya rasa nurin da tak panas. batuk pun kurang... saya paksa nurin gi sekolah. tak nak amalkan terlalu byk cuti sekolah. apa plak pandangan cikgu nanti, kan?

pergi la nurin ke sekolah semlm. bimbang hati ni ada. pe la kabo anak dara ku di sekolah ekk? then, ptg amik nurin sekolah agama. alhamdullillah, nurin keluar kelas dgn senyuman. syukur, anak ibu sihat... dia penat...

hopefully kakak cepat ok ekk. weekend ni kita nak gi holiday kat cherating. kakak mesti sihat :)

Photobucket

6 comments:

  1. betul tu awal2 thn aritu hero kecik dah tak sihat, demam n cirit. selera makan pun masih kurang. semlm ami lak merungut dia rasa nak demam n sesema. hero kecik pun dah mula sok sek sok sek idungnya. harap2 le tak berlarutan, risau kita ni

    ReplyDelete
  2. sekarang ni cuaca pon tak menentu. harap2 nurin dpt sembuh sepenuhnya, baru la enjoy g cherating

    ReplyDelete
  3. kesian nurin...semoga cepat sembuh..wah bestnya nak pi cherating...ckp dgn apen smlm aida nk pi cherating kata dia tak tahu knp sy blh tahu..sy kata sy tahu drpd blog...bloggerlah katakan..:-)

    ReplyDelete
  4. fida ~ ha ha tu la rahsia kita ekk? lagipun, aida tak inform org pun sebab tak amik cuti. kalau gi london ker, paris ker, maybe inform la... ahaks!


    syariza ~ tu la. batuk dia still ada skit. ubat still beri. nanti kesian dia tak sihat di cherating. nak mandi pool :)


    mamasyaza ~ yes. risau ekk bila anak2 mula tunjuk tanda tak sihat. pagi ni pun syuhada plak bangun pagi sok sek sok sek idung. aduhai, risau ati ibu ni :(

    ReplyDelete
  5. harap2 kakak nurin cepat sembuh ye, jgn lupa makan ubat tau.

    samalah ngan naufal n kembar pun, last week batuk n demam tiba2 gara2 buat air sejuk sendiri dalam peti ais tu. tambah pulak ngan makan aiskrim tiap ptg...

    ReplyDelete
  6. izan ~ budak-budak ler katakan. yg sejuk tu juga yg diorang nak... hmmm...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)