Wednesday, February 29, 2012

MINGGU KE-6 DLM 2ND TRIMESTER

February 26th ,201218 weeks & 0 days.2nd trimester 154 days to go.18 weeks pregnant
February 27th ,201218 weeks & 1 days.2nd trimester 153 days to go.
February 28th ,201218 weeks & 2 days.2nd trimester 152 days to go.
February 29th ,201218 weeks & 3 days.2nd trimester151 days to go.
March 1st ,201218 weeks & 4 days.2nd trimester150 days to go.
March 2nd ,201218 weeks & 5 days.2nd trimester149 days to go.
March 3rd ,201218 weeks & 6 days.2nd trimester148 days to go.

"sayang anak ibu...
maaf ekk sebab ibu batuk-batuk teruk 1-2 minggu ni.
mlm memang ibu tak dpt tido!
pagi-pagi ibu kena bangun awal kejut kakak-kakak gi sekolah.
moga perkembangan anak ibu berlaku dgn baik.
dilindungi Allah 24 jam sehingga lahir ye
i love you!"


Thing to know ~ due date is an estimate, it is an average. In the reality :

  1. At the beginning of week 38, 2 out of 10 women already gave birth.
    2. At the beginning of week 39, 4 out of 10 women gave birth.
    At the beginning of week 40, the due date, 7 out of 10 women gave birth.
    At the beginning of week 41, after the due date, 9 out of 10 women gave birth.

    Babies delivered, relative to due date

Photobucket

12 comments:

  1. Assalammualaikum...

    Ooowwwhhh .. Aida tengah sarat la ni ek .. TAHNIAH !!! Bestnyee .. Bila la kita nak rasa ada bby dlm pewut camni .. Hmmmm o_O'

    ReplyDelete
  2. aduh... rindu pulak saat2 dakEpal dlm pewot... terasa2 lagi 'perut berombak' hihihi!!

    ReplyDelete
  3. adialuze ~ lom sarat le sgt. baru 18 minggu, perut lom nampak org :) hi hi...


    kakngah ~ aida tak sabar nak rasa 'ombak' tu! sgt tak sabar. lebih best dari ombak rindu :)

    ReplyDelete
  4. Salam.
    Tahniah. Ni anak ke 3 yer.
    Seronokkan dpt merasai pengalaman mengandung lagi, dan yg plg tak sabar nak jumpa org baru tu. Kan. Jaga kesihatan diri baik2 yer.

    ReplyDelete
  5. seronok tgk carta ni.. kalau baby sy ada lg skrg dah 32 weeks.. tp dia dah tinggalkan mama... salam kenal aida...nice blog here

    ReplyDelete
  6. slam aida.. tq singgah blog alycia.. nice to know u.. yg pasal herba maharani tu Alycia dah balas di emel.. ;)

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum ...

    Mak bby shat ke? Ni tak sempat nak update blog takut demam lagi .. Apapun, semoga cepat sembuh dah dapat melahirkan dengan selamat ^^

    ReplyDelete
  8. elly & emmy ~ tq. tak sabo aida ni nak cium bau baby. lemak berkrim bau nyer :)


    e@da ~ alahai. ye ke? takpe. ada rezeki lagi nanti insya'Allah...


    alycia ~ tq :)

    ReplyDelete
  9. Salam Aida, 18 minggu nan indah ni..hehe. Sian pulak baca psl Aida batuk2 tu, sabar2 ya, dugaan tu.

    Take care dear!

    ReplyDelete
  10. NIA ~ tu le pasal, mlm x dpt tido! batuk-batuk... pagi bangun kepala miong miong :)

    ReplyDelete
  11. ooo prgnant ek... biasalhkn.. time prgnant tu batuk2.. kurg sihat sikit kan..

    tp sy dulu prgnant mkn kurma hari2.. alhamdulillah.. sihat.. xda batuk or demam..

    pe2 pun take care tau :-)

    ReplyDelete
  12. intanBerlian ~ good idea la tu - makan kurma :) yes yes... aida nak amalkan juga la. ia pun byk vitamin ... tq!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)