Wednesday, February 08, 2012

TIPS PASAL DUIT !

ingat tak post aida yg ni ~ nurin & duit ~ da baca lom? tq sebab da baca ekk :) kerana aida suka la nak share komen from lindarosman. aida tempek kat bawah ni...

2 komen member yg best !:

kakngah said...

bab duit ni kan..
ada 1 petua pengasuh anak2 aku ajar kat aku. kita biasakan letak duit agak open kat rmh. atas esbok ke, console table ke, meja solek ke.. yg mudah anak2 nampak. so, diorang tak heran sgt dgn duit. bila g rmh org, takde la panjang tgn bila nampak duit....


aida amat setuju... tq linda!

terkenang cerita abah & emak aida. once upon a time, abah aida org yg berduit. duit merata rumah... pernah satu petang, abang beli ais krim guna note RM100. nasib baik cina ais krim tu jujur. pulang baki kat emak di rumah :)

aida ni kekadang letak purse or handbag merata tempat kat umah. but, nurin & syuhada tak pernah selongkar purse or handbag, diorang selongkar tabung! ada 4 tabung syiling kat umah. so, kat situ la diorang dpt syilings... awal-awal dulu aida marah gaks. tak nak la diorang main-main dgn duit. but, diorang amik gaks... still marah la, but hanya sekadar teguran kecil. agar diorang hormat duit.

diorang tak buat per pun. just kumpul dlm purse diorang :) penuh! bila gi jalan-jalan, time nak bayar ~ "takpe bu, nurin bayar kan..." ha ha ha...

but tips yg lindarosman share tu amat aida suka. biar diorang biasa dgn duit agar diorang tak le jakun bila nampak duit!!! yes, i like that tips... simple & practical...

for anak-anak ibu :

ingat pesan ibu ekk. belajar pandai-pandai agar korang nanti tentu masa depan. duit cari kita, bukan kita cari duit... jgn sesekali nyusahkan org kerana tak berduit. usaha!

Photobucket

2 comments:

  1. suka jgk tips ni... tp x boleh praktikkan lg sekarang sebab Alya suka masukkan dalam mulut terutama duit syiling...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)