Tuesday, March 06, 2012

LEMAHNYA KAKI IBU MELANGKAH PERGI...

kejadian berlaku lebih kurang kul 5 pagi tadi. satu tangisan teresak-esak saya dengari... terkujat bangun dari tidur! berdiri tegak nurin dlm bilik air, menangis!

ibu : nape?
nurin nangis...
ibu sekali lagi (ton suara up skit) : nape?!
nurin nangis...
ayah dtg : jgn marah-marah dia... nape kak?!
ibu : hmmm meh meh kat ibu...
nurin : demaaaaam... (sambil nangis)

bila peluk dia, ya Allah panas nya!!! alamak aii Allahu Akbar!

nurin terus duduk kat sofa dgn ayah... nangis lagi.

ibu : da kakak, jgn nangis. ibu ayah ada...

saya gabra time tu. terkujat pun ada... dengar dia nangis lagi hati ni tak tenteram! yes ibu ngaku, ibu tidak tenteram...

terus cuci muka dia... basahkan kepala dia... badan dia... dia gi baring kat sofa...
tempek cool fever and bagi ubat demam...
usap kepala... badan... kaki... nurin tertidur kat sofa dengan ayah...

ibu (bermonolog dlm hati sendirian) : ibu nak gi court pagi ni kak. ibu ada taklimat pas tu. ibu tak dpt cuti jaga kakak la... aduuuuuhai, lemah nya ibu tgk kakak gini... ibu janji sharp kul 5 ibu terus cabut, amik kakak & adik kat tadika ye...

susahnya la idup sebatang kara. parents jauh kat KL. pe pe hal emergency gini, if tak dpt cuti, anak-anak kena gi tadika... i don't like! kalau la boleh ibu bawak korang ke ofis, memang confirm ibu bawak sayang-sayang oii...

gambar sekadar hiasan...
tiada kena mengena dgn tajuk hi hi...
ibu love kakak nurin!


both of them ok time anta ke tadika pagi tadi. sempat pesan agar ibu dtg cepat... si ibu ni hah yang syahdu syahdan, mengalir air mata tak tentu pasal time driving ke court melaka tu. sayu... sebak... sedih!

Photobucket

5 comments:

  1. dah nama anak kan..mst risau bila die x sihat..semoga nurin cpt sembuh..

    ReplyDelete
  2. saya pernah alami situasi yg sama. masa antar tu mmg laju jer air mata kluar. pastu kt opis pon masih nangis2 lg, x sempat 2 jam kat opis sy trus blk amik ank coz hati sgt x tenang, sib baik la masa tu x der hal kt opis, leh gak off.

    ReplyDelete
  3. bila terjadi sesuatu pd ank yg mengusik jiwa seorang ibu yg bekerja, badan kat ofs tapi hati kat anak jek. buat keje pun tak tenteram.

    ReplyDelete
  4. biasalah kita mak mesti susah hati bila anak2 tak sihat..sedihkan...semoga nurin cepat sembuh..

    ReplyDelete
  5. tu la dia ekk jiwa seorang ibu. dek kerana anak, apa je hal dunia sanggup diketepikan.

    syariza09 ~ semlm memang x dpt nak bersama nurin! ada keje... if not, confirm aida da cuti kecemasan...

    kakngah ~ betul tu. jiwa tertekan nak balik cepat amik diorang ptg semalam...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)