Thursday, March 08, 2012

OFF SEMINGGU


last weekend ke batu pahat.
sedara kawin.
wajib anak-anak dara bergambar di pelamin...



bosan punyer pasal, abis pokok bunga rumah pengantin dikerjakan oleh anak-anak dara ku.
dipetik... amik mangkuk polisterin... main masak-masak...
si ibu sekadar boleh tengok, malas nak marah...
sebab lebih baik diorang ada depan mata, dari merayap kat luar tu hah!



gambo kandid ni pulak, snap malam kelmarin.
azan maghrib berkumandang je, syuhada tak lengah-lengah amik wudhu'.
terus pakai telekung, dok meja ~ baca buku... sementara tunggu ibu ayah ready.
sejuk perut ibu ngandung kat adik...


*
*
*

*
*
*

next week ibu off seminggu daripada :-
  1. gosok baju sekolah dara-dara ibu
  2. pujuk rayu di pagi hari agar dara-dara ibu bangun ~ ke sekolah
  3. bising suruh dara-dara buat homework cecepat tiap mlm
  4. pujuk rayu dara-dara utk masuk bilik tidur kul 10 mlm

hi hi hi ...



maka, boleh la ibu bagi dara-dara ibu yg cerdik pintar ni worksheets. cuti sekolah tak bermakna korang honeymoon daripada belajar. cikgu sekolah cuti, ibu tetap on 24 jam tak kira la sekolah cuti ke tak... so, ibu akan la cari bahan @ worksheets kat internet ni hah. apa-apa yang interesting for both of you.

kakak nurin nazihah ~ matematik & abiskan baca buku cerita

adik ain syuhada ~ abiskan silibus bacalah anakku (hmmmm buku 6 da ilang! mana la terselit buku tu? adik sorok kan ye?...)


p/s : selain daripada aktiviti kat umah bab belajar-belajar tu, apa ye korang bagi anak-anak korang buat sepanjang cuti sekolah yg seminggu tu?

Photobucket

6 comments:

  1. bila cuti sklh mula la aku pening. rmh gerenti macam kapal tongkang pecah. lepas tu duk bergaduh 3 beradik.
    tapi, yg bes...
    masak apa je.. gerenti habis. diorg laparrrrr manjang hhihihi!!!

    aida, minta tolong tolong tinggalkan komen kat <a href="http://www.lindarosman.com/mummy-saya-mau-kurus-seperti-ultrabook-toshiba-portege-z830/>SINI</a> eh! komen banyak-banyak pun takpe. thanks in advance.

    ReplyDelete
  2. anak tak sekolah lagi baru taska tapi hari2 me bawak balik sekeping kertas utk dia samada bahan mewarna, menggunting , tampal .amik kat internet jugak :p

    ReplyDelete
  3. alahai..
    comel dan gebu2 nya dua2..

    ReplyDelete
  4. kak ngah ~ sabo jer la. ni la time dia nak 'kerja'kan mummy dia ha ha...

    ok ok. insya'Allah nanti aida mengkomen :)

    ReplyDelete
  5. eliss ~ bagus nyer. i like... byk ekk bahan kat internet boleh kita guna.
    aida time sekolah, skang ni tak dpt byk ganggu mereka. concentrate dgn sekolah punyer exercise. especially nurin tu hah. aida dihantui oleh rasa kesian yang tebal hi hi...

    ReplyDelete
  6. nina sofia ~ sebab comel & gebu la buat si ibu ni tak suka gi keje. if can, nak bergolek dgn diorang je 24 jam :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)