Thursday, April 19, 2012

BILA IBU KECIK HATI

~ lebat ujan pagi ni, sejuk!!! ~saya sedih la bila org marah2 anak-anak saya. biar le saya yg bebel kat diorang, marah diorang, cubit diorang, babab diorang... jgn org lain! terasa... kecik ati sangat. rumah? kereta? semua bank punyer. peti ais? microwave? rice cooker? semua benda bleh rosak, ganti lain. suami? kepunyaan mak mertua... anak-anak je la harta saya dunia hingga akhirat. milik saya yg abadi. marah anak-anak saya? sama seperti marah saya :(
~ status facebook saya pagi ni ~
Photobucket

6 comments:

  1. betul2..saya sngt setju ...jgn orng lain yg buat kt anak2 kita..tp kalau cikgu nk mengajar tak pa la..tp kena ada had jugak kan...anak2 la permata berharga buat kita..

    ReplyDelete
  2. i feel u ...mmg sedih bila org xpasal2 marah anak kita..biar kita marah xpe, org lain jgn sibuk2 nak marah xbertempat..klu tegur secara berhikmah mungkin boleh terima

    ReplyDelete
  3. ya lor...saya pun sama..even ayah dia org sendiri,kalo marah lebih2 mama yg nanges..boleh gitu? hihi

    ReplyDelete
  4. Yer lah... nape lak org marah nih?

    saya pun kalu hubby marah pun saya akan backing balik... kalau saya marah tak pa... hehehe

    ReplyDelete
  5. betul...hubby selalu bising.."ohh awak marah x pe..bile sy marah x bole"

    hehehe..tp sy x tegur depan anak la...biasa kalau x puas hati kalau hubby marah anak,sy akan ckp dgn die belakang anak..depan anak sy backing papa die hehee

    ReplyDelete
  6. aida setuju kata MAMAYATIE, ZIE dan MUMMYDANISHA hi hi... if ayah diorang marah pun, aida backing diorang meskipun diorang yg salah! hi hi... kita marah takpe ekk?

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)