Thursday, April 05, 2012

PAGI YG SEDIH... LAGI!


ari ni & esok nurin ada Kem Bistari Solat di sekolah. excited betul dia and dok inform 2-3 hari lepas. yang kelakar nyer, nurin inform teacher suruh pakai baju kurung & tudung. pepagi tadi, pakaikan la dia spt gitu. setibanya di sekolah, mr.ayah tgk budak2 lain semua pakai baju sekolah! pe lagi, terus patah balik rumah salin baju sekolah hu hu hu haru!

"kakak... oh kakak... takpe. ni first time. next time, dgr apa teacher cakap / pesan. if kakak tak faham, tanya ~ pakai baju apa, datang pukul berapa, makan apa... jgn sambil lewa bila teacher bercakap... ok?"

tu jer la nasihat saya kat dia time sikat rambut dia dlm nada yg lembut. ikutkan hati, nak marah je. lambat saya dan mr.ayah gi keje dek kerana dia! tapi... marah pun tak guna, lambat juga...



few minutes ago, saya BW, terjumpa kisah ini... aduuuuhai, sayu, sebak hati saya ni. saya ni memang minah leleh skit! kuar juga ler beberapa titis air mata. muhasabah diri kejap...



kadang kala kita rasa diri kita ni da cukup teruji! susah itu... susah ini! ini tak cukup... itu tak cukup! namun, rupa2nyer ada lagi insan kamil yg Allah uji dgn dugaan paling besar. kehilangan org tersayang sekelip mata! dulu bersama, tiba-tiba org tersayang pergi meninggalkan kita tanpa diduga. Allahu Akbar...

utk saya ~ semua cukup alhamdullillah... kerjaya ada, suami ada, anak-anak cerdik pintar, emak & abah sihat walafiat, adik-beradik lagi 4 ada, makan pakai cukup, anak-anak sihat, rumah sendiri ada, kereta pun da ada 2 - besar & kecik.... ok la tu kan?


alhamdullillah...


akhir coretan ni, mari kita sama sedekahkan al-fatihah kepada arwah suami, ibu, ayah & puteri sulung ummufathi...

aminn...

Photobucket

4 comments:

  1. al-fatihah...semoga ummufathi kuat menghadapi dugaan ini

    ReplyDelete
  2. Al-Fathihah..buat ummufathi. Tu la, kdg2 kita rasakan kita dah cukup teruk diuji dah..tp rupnya ada lg org yg menerima ujian yg cukup besar..

    ReplyDelete
  3. Alfatehah .. semoga rohnya dicucuri rahmat...

    ReplyDelete
  4. mummy danisha, ibh_sue & zie ~ tu la kan. Allah uji kita beza-beza. tinggal kita saje fikir cara camne nak atasi nyer :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)