Sunday, June 03, 2012

PENGAKHIRAN YG TIDAK SESUAI |sedih|

i love you !!

tak sempat diri ini nak coretkan pasal kegembiraan jjcm on 31 mei lepas sempena birthday mr.husben, terpaksa type kisah sedih. awal pagi ini, 3 jun, tiba-tiba mr.husben kesakitan. kesakitan yang berulang. kesakitan 3 tahun lalu. da 3 tahun ia tidak datang. disangka ia nya hanya la umpama sakit biasa... 3 tahun lepas pun kena attack dlm 3 kali saje. then, alhamdulillah ia tak kembali :)

namun, kul 3.00 pagi ni... sedang kami suami isteri tonton movie kat tv berdua-duaan, tiba-tiba mr.husben kesakitan. kul 3.30 pagi diri saya da tak keruan! mr.husben tak nak gi spital. tapi, saya desak dia. tidaaaak. kita kena gi. kejut anak-anak yg sedang tidur lena, terus drive dgn mulut terkumat-kamit membacakan ayat-ayat suci Allah dan selawat nabi ke spital besar Melaka. anak-anak dok kat seat belakang diam-diam, terkebil-kebil.

kul 4.03 pagi daftar. then gitu gini gitu gini... mr.husben diberikan ubat penahan sakit paling kuat. kesakitan nyer sudah tidak tertahan. pucat lesi muka, sejuk seluruh badan. hanya Allah je tahu pe ada dlm hati saya ni hah... da la baby dlm perut turut berdondang sayang dgn aktif, bergerak-gerak seolah-olah resah tgk keadaan ayah nya itu. aduuuuuuhai sayang...

setiap detik kat emergency section tu buat saya gabra. sebab tgk keadaan mr.husben yg dlm kesakitan teruk dari tepi langsir. anak-anak ada dok teman saya, diorang berdua diam je. mengantuk. saya kata, tido la kat peha ibu ni hah, ibu bobok. but both of them tak nak tido! "adik kakak nak tunggu ayah..." Allahu Akbar...

kul 6.20 pagi mr.husben ditolak ke ward. kami teman dia... sakit da kurang sebab ubat tahan sakit still ada. saya pun minta izin balik umah jap. amik keperluan mr.husben, uruskan anak-anak jap and dtg balik dgn segera.

balik rumah, perkara pertama bagi anak-anak dara 2 orang tu susu. buat milo panas ayah letak dlm botol. roti & biskut masuk dlm beg. baju, kain pelikat, seluar, tuala, baju sejuk, psp, berus gigi & sikat ayah...

kul 8 jumpa mr.husben kat ward. doktor tgh amik darah, utk test. bagi everything. then minta izin balik dulu, tghari baru dtg ye sayang ayah... anak-anak da tak balik angkat kelopak mata. ibu pun da mamai... then, mr.husben pun nak kena gi x-ray...

kul 1 kami tiba lagi kat spital. ayah nampak ceria, da tak sakit. alhamdullillah... miss him so much :) first time dlm diari hidup saya lihat mr.husben sakit sampai masuk spital. sedih rasa hati, sebak sentiasa! dia la tiang hidup saya... nyawa saya! dia sakit, saya juga rasa sakit nya... aduuuuuhai... 

then, petang kul 6:30 kami dtg lagi. mr.husben kata tak payah dtg. saya pun bukan nyer larat sgt nak dok ulang alik bawak 2 dara tu. tapi.......... ibu tak kira, ibu nak jumpa ayah jugak, apatah lagi anak-anak... saya ketepikan segala rasa ngantuk, penat, letih, tak larat tu, semata-mata nak bertentang mata dgn suami tercinta.

esok, mr.husben kata doktor nak buat radioterapi. x-ray tak brape jelas. so, tak dpt diorang nak tentukan pe kena dgn mr.husben. esok pula saya da keje... takpe la. lunch hour tu keluar awal skit. 

so hari terakhir percutian 1 minggu saya kat rumah utk cuti sekolah ni amat la tak menggembirakan!!! mr.husben sakit... lemah badan saya :(

Ya Allah... dlm bulan Rejab yang Mulia ni, Kau perkenankanlah doa ku.
Kau jauhilah suami ku dari penyakit yang merbahaya dan merunsingkan fikiran.
sesungguhnya suami ku adalah suami terbaik dan tidak sanggup aku melihat dia dalam keadaan yang tidak menggembirakan, apatah lagi dlm kesakitan...
Kau sihatkanlah tubuh badan suami ku Ya Allah.
sesungguhnya Kau Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengasihani...
Aminnnn...

Photobucket

4 comments:

  1. Bersimpati dgn nasib aida ... moga suami cpt sihat . Take care Aida dan baby jugak .

    ReplyDelete
  2. kesian aida..dahlah pregnant..asben pulak tak sihat..semoga asben aida cepat sembuh.jika memerlukan pertolongan bgtahu yea..:D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)