Monday, June 11, 2012

TERBANTUT !!!

i like...
but, no time!

ni chart nyer...

huh! alasan semata-mata ekk?
tapi, tu la hakikatnya.
byk projek jahitan lain, but, ni yg da lama terbantut.
time dok JB ari tu, tiap hari jahit.
once transfer Melaka, terus tak buat dah!

on 1 Rejab ari tu, buka balik kit jahitan and berazam nak siap kan projek ni before bersalin.
mungkin kah?
diri sendiri tak yakin hua hua hua...

kita tgk la camner perkembangan nyer...


ni hasil nyer setelah sekian lama!!!
ni status setakat hari jumaat lepas...
aduuuuuuuuuuhai ibu...

emak saya menjahit.
jahit baju, maklum la anak perempuan 4 orang.
mana nak larat tempah baju, pendapatan keluarga pun tak byk.
sekarang ni emak da bersara menjahit.
takde masa ~ jaga cucu!!!

saya memang ada niat nak gi belajar jahit baju.
tapi lom ada time. belajar kat cikgu yg emak belajar dulu kala :)

lepas abis SPM, abah tak bagi saya keje. boring!
so, emak cadangkan buat cross stitch.
byk gak saya buat time tu ~ khat Allah, Muhammad... masjid Shah Alam... and few projek kecik-kecik.

then, sambung belajar 6 tahun tak buat langsung.
bila anak da dua, jumpa plak rakan-rakan blogger yg suka menjahit, up balik minat tu.
tu jer la yg boleh saya buat.
nak suruh buat kek / kuih, lagi ler takde kemahiran :)

gitu la sejarah penglibatan saya dlm dunia menjahit ni...
ha ha ha ha... mcm kena interviu plaks :)

Photobucket

7 comments:

  1. saya pun suka jahit cross stitch... dl masa sekolah mmg selalu buat. mcm akak la, bila sambung belajar jgn harap la nak sentuh lagi.

    kak, nak tanya la... mcm mana nak jahit gambar mcm tu. chart nya nak dapat dr mana kak???? teringin nak buat jugak mcm tu

    hahhaha. jakun tak?

    ReplyDelete
  2. rajinnya..mak saya pun suka buat cross stitch..tapi anaknya tak rajin dan tak kreatifler nak bt cross stitch bagai...nak suh bt gmbr adriana n ammar blh tak??:D serius nie..

    ReplyDelete
  3. Alo dah nk siap tu... sikit je lg... teruskan usaha anda...

    Zie reti jhit bju kurung je... sethun sekali he buat... tu pun bju tuk ank2 .. heheberiya ja...thun ni pun isyallh... tgh usahakn...

    ReplyDelete
  4. wah best tu, akak dah lama tak jahit cross stitch

    ReplyDelete
  5. asfaliza & fida ~ nanti aida post pasal nak buat chart tu ekk...

    mrs eady ~ tgn aida ni pun keras. setakat jahit silang pangkah gitu, bleh la hi hi hi...

    zie ~ aida beli kan diorang baju kat kedai je. jahit? alamak, no time la anak-anak :)

    kak sue ~ hi hi aida pun da lama tak x buat. ni baru nak mula balik :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)