Tuesday, July 17, 2012

PERASAAN IBU KUAT MENGATAKAN ...

... lelaki!
insya'Allah...

naluri kuat menjangkakan! da scan. but, tak mahu yakin sgt dgn hasil scan itu. kuasa Allah mengatasi segala-galanya. nama pun da confirm, duly agreed dgn mr.husben. tak sabar! tak sabar! nak lihat wajah baby... nak kucup dahi baby... sekali lagi dunia ibu & ayah dimeriahkan oleh tangisan di tgh mlm, dipenuhi bau-bauan bayi yg enak berkrim... tak sabar!


semalam & hari ini saya cuti. nak rehat... badan terasa sakit-sakit sgt. lemah pun ada. insya'Allah, esok baru nak masuk ofis. ada few keje perlu di settle kan. baby da pun turun bawah. kekadang tu nak berjalan pun tak selesa dah! duduk pun kekadang tu tersenget-senget hi hi hi... then kekerapan buang air kecil pun da meningkat, saya pun memang byk minum air putih. tido malam?! usah tanya la, memang tak brape lena. nak beralih badan pun terjaga. tak termasuk lagi dikejutkan oleh nurin / syuhada if diorang nak ke tandas.

pepagi ni just nak cuci baju skit, tak le serabut if terberanak baju kotor byk, kan? then, sambil-sambil tu nak lipat baju yg menggunung kat depan tu hi hi... all about baju! hmmmm never ending story for ibu, right? melaka plak skang ni mendung + hujan selalu. baju tak kering dgn sempurna, tak best!


  • brooch raya ibu & kakak-kakak ~ da order and paid ~ tunggu delivery from sabah!
  • blause kakak-kakak ~ tak jadi anta dobi for gosok ~ ibu da gosok kan, da gantung dlm almari...
  • baju melayu ayah teluk belanga ~ da anta dobi for gosok ~ so, 2 pasang baju melayu ayah for aidilfitri ready!
  • 2 baju kurung ibu da gosok. walaupun berkain batik & berbengkung, pepagi raya still nak snap gambo sefamili, kan? then sedara-mara confirm ramai dtg berkunjung. kena le lawa skit, takkan ber t-shirt jer hi hi...
  • senarai bills utk mr.husben settle kan end of this month pun ready, in case 25 july tu saya da pun selamat melahirkan. if not, saya will settle kan ler :) mostly pay online jer.
yes! 


maklum la. saya pantang kan KL. then terus balik kg beraya. tu yg byk nak kena ready agar tak le pening kepala mr.husben. mr.husben dpt kemas rumah bagi bersih pun da ok :) tambahan plak, jiran-jiran sedang renovate car porch. bakal berhabuk la rumah kami luar & dalam. so, demi mengurangkan kepeningan mr.husben, everything yg terlarat, saya buatkan sekarang...

ni gambo latest kakak-kakak. kat taman rama-rama. bawak diorang gi jalan-jalan sekitar melaka saje skang ni. si ibu da tak larat jalan jauh! i love u both...

Photobucket

3 comments:

  1. memang p, akak dulu pun camtu, siap settlekan kain baju yg menggunung tu dulu. lipat siap2, senang nanti en. abah nak cari baju anak-anak. kain baju tu penting, tak penah habisnye kalo bab kain baju tu

    ReplyDelete
  2. salam cik aida,
    seronoknya ada 2 orang puteri dan bakal lahir boy..

    mcm saya la ni, skrg dah ada 2 pmpn, tapi tak tau lagi gender dalam kandungan ni..heee..
    http://tihasyira.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. salam..moga kandungan sihat2 jer ye..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)