Friday, July 27, 2012

SEJUKS PERUT IBU MENGANDUNG

jumaat pertama di bulan Ramadhan :)

insya'Allah nurin cukup la kot 7 hari dia berpuasa = upah RM35.00 tunai. awal-awal saya da masukkan dlm tabung dia. as for syuhada, RM4.00 saje sebab rupa-rupanya dia kat tadika tak puasa! pagi, tghari & petang makan mcm biasa hi hi hi... RM4.00 tu utk sabtu & ahad lepas jer.

takpe la adik... esok & lusa puasa half day lagi ekk sayang... train skit-skit...

as at now, saya sedang nak buat nasi ayam for buka puasa. ayam da perap. sup fishball da ready. jap jap lagi nak masak nasi nyer pulak. kul 5 nanti baru nak stim ayam. then mlm insya'Allah nak buat koktel kastard. nak buat sekarang tak larat plak, nanti karang breakdown hi hi hi... dpt la sok bagi jiran sebelah-menyebelah serba semangkuk dua...

sejuks perut ibu mengandung bila tgk gambo bwh ni...


mlm tadi syuhada kata dia ada homework membaca english.
nurin volunteer nak mengajar adik nya.
ibu dok kat sofa, pantau dari kejauhan hi hi hi...
pe lagi, pantau sambil amik gambo & amik rakaman video.
kakak garang ajar adik!

syuhada da nak masuk 5 tahun 7 bulan next month. and ibu is very very happy because ~ syuhada da boleh membaca BM perfect. now da start reading english. at first saya sungguh risau. ye la kan, since saya pregnant awal tahun ari tu, saya tak dpt nak tumpukan perhatian kpd homeschool anak-anak. but, looking at them now, saya happy. 

next monday & tuesday, nurin ada exam kat sekolah agama. if saya tak bersalin this weekend, saya akan concentrate ulangkaji pelajaran sekolah agama dgn nurin la. keputusan exam pertengahan tahun dia ari tu tak brape memuaskan hati saya :(

but, ok la... tak le teruk sgt. 

ok... nak sambung masak :) tata...

Photobucket

4 comments:

  1. alhamdulillah..
    moga kekal sampai besar..

    ReplyDelete
  2. syuhada sebaya ngn anak sy Umar..tp still lum pandai bace lagik nih..huruf kenal dah..sis antar syuhada kat mane eh??

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)