Saturday, July 14, 2012

SENANG NYA DLM HATI...

kerana persiapan utk menyambut kelahiran baby da ready 100%. maklum ler, esok da cukup 38 minggu. beg spital & beg gi dok ward pun da complete. keperluan ibu utk berpantang pun da complete. maka, senang nya la dlm hati & sanubari... mr.husben pun da tak risau. hanya gabra menanti detik-detik kelahiran...

baby gerak dgn amat aktif. bergerak memenuhi seluruh perut ibu. last check up, everthing ok. hB 11.0, berat badan pun da lebih 61kg, tekanan darah orait, air ketuban cukup, uri kat tepi atas kanan, baby ok dan baby da pun kepala nyer di bawah engaged accordingly.


baby cot da siap. tilam & bantal kekabu semua telah bersarung bersih & wangi.  terletak di tepi katil ibu. baby tido dgn ibu & ayah ye nanti...


bakul baju & aksesori da siap. bakul drypers pun da tersedia. mudah utk minta tolong kakak-kakak nanti ambil itu & ini...

bahagian bawah ibu letak barang2 ibu. stok drypers, tilam travel, breast pump & byk lagi...

alhamdullillah...

this weekend adalah terakhir tak puasa. next weekend insya'Allah semua umat islam di Malaysia akan sambut Ramadhan. insya'Allah. moga hari itu akan tiba... maka, lepas ni nak tgk balik keperluan raya ayah & kakak-kakak. yg da settle :-

baju melayu ayah ~ 1 pasang cekak musang da gosok
baju kurung ~ da beli sorang 1 pasang (da anta tailor utk alter sebab beli readymade)
tudung ~ da beli sorang 1 helai sewarna dgn baju kurung
blouse ~ da beli sorang 4-5 helai
slack / seluar jeans ~ da beli sorang 1-2 helai
aksesori rambut ~ baru beli mlm tadi sepit rambut bunga besar!!! hi hi...

yg lom settle :-

baju melayu ayah ~ 1 pasang teluk belanga anta dobi for gosok
nak beli kan kakak-kakak brooch tudung ~ bukan pinjam ibu punyer
blouse kakak-kakak  ~ anta dobi for gosok
amik semua baju kat tailor (keje mr.husben nanti)

ok la tu skit je lagi nak fulfil. kuih raya minta tolong adik-beradik di KL uruskan, saya kuarkan duit saje. sebab minggu ke2 raya da balik rumah sendiri. so, jiran2 or friends dtg, jamu kuih jer la ye. tak dpt nak masak-masak, masih berpantang...

bye...

Photobucket

12 comments:

  1. Tengah tggu masa la ni ya. Hope semuanya selamat ya. :)

    ReplyDelete
  2. kita nk berank mcm nk pergi berperg kn.. Mcm2 kita siapkn, ..
    Mudhn semuanya selmt... Alhmdulillh zie dah leps.. Semunya sihat...

    ReplyDelete
  3. bila tgk baby cot tu, teringat yg hero kecik akak dulu. camtu le jugak. wahhhh sronok tgk aida kemas semuanya, senang nanti tak perlu nak kelam kabut

    ReplyDelete
  4. wah bestnya ada bab cot...aduih, jeles mia tgk

    ReplyDelete
  5. zie ~ yes betul. pening kepala pk kan nyer tau. akhirnyer, siap!


    kak sue ~ memang tak mau kelam kabut, kebetulan bersalin bulan ramadhan, lagi ler kena ready awal :)...


    mia-ina ~ baby cot tu hadiah dari abg ipar aida waktu lahirkan nurin last 7 years. sampai skang ni berguna :)

    ReplyDelete
  6. huuu x bestnye pantang time raya kan hehee....x pe,tgk muke baby pun hepi even x dpt makan rendang hehee

    ReplyDelete
  7. salam tengah tgu masa jerk aida ....selamat berpantang nanti>.....

    ReplyDelete
  8. Seronoknya nk menimang cahayamata lg. Mcm I last year bersalin bulan puasa. hee..

    ReplyDelete
  9. dah lama cuti blogging..ingat aida dah bersalin..skrg kita pulak take turn..duk tengah mabuk2..hehee

    ReplyDelete
  10. mummy danisha ~ nak buat camner. da timing salah ha ha ha ! pe pun, bleh kot jamah skit skit hi hi...


    aida78 ~ tq :)


    akma ~ ye ke? setahun ler anak akma tu ye ramadhan tahun ni :)


    mamaYatie ~ tahniah!!! cuti blogging lama sebab kursus & MC (badan x sihat sgt dah!). tak byk masa dok depan komputer.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)