Tuesday, July 10, 2012

STRESS !

stress sgt kat ofis! maklum ler, kat ofis semua nyer pegawai lelaki. beban keje semua dia letak kan kat kita. mcm semua tak berbini! mcm semua tak pernah lalui time bini mengandung. da le aku ni nak beranak. tak paham-paham bahasa badan pompuan yg da nak beranak ker??! nak kata bahlul, semua nampak mcm pandai!!! aaaaaaaaaaaargh stress.

mr.husben la tempat saya luahkan perasaan. thanx ayah darling...

bila balik rumah, badan penat tak terkira! lenguh pinggang. skang pun da tak masak, beli... weekend, mr.husben yg masak kan heh heh heh... thanx again ayah darling... then, bila tgk muka nurin and syuhada, sejuks skit bara di hati. meskipun diorang pun tak le brape dengar cakap saya, stress skit la jugak, but bila dpt cium pipi diorang yg gebu tu, sejuks akhir nyer... 

then, tgk pula baby cot yg da ready dlm bilik, senyuman kat bibir and kat dlm hati terukir. senang skit jiwa...

tetapi, time nak tido malam, terkenang kembali kisah stress di ofis. esok keje lagi. esok nak hadap lagi muka-muka yg bahlul tu... alamak aiiii.... da le kita ni terpaksa buat keje yg tak nak buat. then, orang lain langsung tak memberi bantuan. yang diorang tahu da ada orang pikul beban yg diorang tanggung dulu. semua berdondang sayang. lupa akan tanggungjawab pekerjaan.

keje ko tetap keje ko. brape busy pun ko, tetap keje ko. keje aku, aku settle. ada ke patut dia cakap, "saya banyak keje ni..." ada aku kesah??! ada ke patut dia cakap gitu??! bila depan bos, cakap berapi-api, mcm bagus... aduuuuuuuuuuuuuhai! kat ofis ni saya kena deal dgn org mcm bagus dan sorang lagi org terlebih sengal!!!

Allahu Akbar...

Allahu Akbar...

Allahu Akbar...

hmmmm... stress!!! rasa mcm nak bunuh orang ptg ni!!!

Photobucket

6 comments:

  1. Salam,
    Sabar, sis. Mmg geram tp kna fikir from the bright side of it.
    Jemput singgah my blog - update Bercuti ke Korea Selatan June 2012
    Thanks!

    ReplyDelete
  2. sian aida...sabar eh...jgn pk sgt keje tu k=)

    ReplyDelete
  3. Sy pon stress msa pregnant dulu..nak marah org je.. Sbr ye aidA

    ReplyDelete
  4. sabar aida...kuatkan smgt..mkn nk dekat beranak, mmg mkn stress ble piki psl keja

    ReplyDelete
  5. tu la pasal, friends...
    nak beranak ni lagi byk dugaan!
    aduuuuhai...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)