Wednesday, October 03, 2012

AMBOI AMBOI AMBOI

anak-anak zaman sekarang ni beruntung. diorang dpt hidup seiringan dgn kemajuan teknologi. tak macam zaman saya kecik-kecik dulu, televisyen pun takde remote control lagi hi hi hi... tv mak abah saya 21" je. komputer? takut-takut nak tekan, belajar kat sekolah pun belajar Wordstar, tak belajar Microsoft Word pun... hmmm... terdedah dgn typewriter jer :)

ada friends saya yg terlebih byk duit, belikan tab / ipad khas utk anak-anak. no sharing with parents! utk anak-anak main games and layari internet. tak cukup lagi ke dgn desktop / laptop yg tersedia ada kat rumah? and arus kemajuan teknologi ini juga telah menguasai rumah saya...

dua anak dara ni kalau da hadap tab, memang tak bleh dah nak ditegur. tu sebab saya terpaksa had kan penggunaan tab kepada HANYA weekend je bleh pegang tab. hari lain ~ belajar!!! laptop & psp tidak lagi menjadi keutamaan...
dlm gambar di atas, diorang nampak berhemah je. sebenarnya, syuhada tgh tunggu turn main tab. kakak pulak sedang busy tgk video hi hi hi... saya terpaksa timing kan, tiap sorang pegang tab brape minit. gilir-gilir! if not, perang saudara tak abis-abis! letih mak...

saya nak diorang celik IT. tak ketinggalan dek arus peredaran zaman. pendedahan demi pendedahan secara ilmiah saya berikan. slow and steady... cuti sekolah akhir tahun nanti, insya'Allah saya nak ajar nurin typing. saya dulu masuk kelas menaip waktu darjah 3. so, saya nak nurin mahir menaip mcm saya :) hi hi hi...

tab tu, tab jugak... kena tolong jaga adik ekk :)


kakak-kakak memang geram dgn pipi izzat !!!

Photobucket

11 comments:

  1. tgh berkira2 skrg ni nk dptkan tab untuk anak2. tapi tab cina je la.. hihhi!!

    ReplyDelete
  2. Tu la dia. Untung anak2... tab cina pun, tab juga linda oii. Ratus2 rege nyer! :-) hi hi...

    ReplyDelete
  3. untung kan jadi anak2 skrg ni. nak apa pun semuanya dpt. izan pun sama cam aida dulu2. pegang komputer kat skolah aje.

    sgt geram tgk pipi izzat tu! bagus ada kakak2 yg rajin jaga izzat~

    ReplyDelete
  4. Bebudak jaman IT. Anak2 saya pon mcm tu gak. Skang ni klo ipad habis bateri memang saya tak charge. Asyik gaduh rebut ipad...huhuhu...

    ReplyDelete
  5. Dah besar yer si kecil tu... suka kakak2 nya..

    ReplyDelete
  6. mmg nak dia orang celik IT. so nak hantar ke sekolah yang ada computer learning.

    ReplyDelete
  7. heheh.. budak2 jaman skang ni.. budak celik IT semuanya...:)

    salam perkenalan..jom join GA di blog simply moi saya..1st time nak buat.harap2 sudi ye:)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum aida..
    apa khabar btl anak2 sekarang byk terdedah dgn kemajuan masa kini kita kena pandai suaikan diri mereka dgn keadaan agar tdk mendatangkan keburukan bt mereka kan..

    ReplyDelete
  9. nampak mcm jauhjer gap izzat ngan num2..mau tak geram ada babykan?

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)