Monday, October 22, 2012

GULA HANGUS !!!!

da lama nak buat...
tapi tak terbuat-buat!

akhir nyer...

tak brape cantik rupa paras nyer...
first timer ler kata kan...

first time buat ni, tiba-tiba khamis (petang) lepas ter rajin hi hi hi... time buat gula hangus tu sedang dukung izzat. time ibu dia rajin nak buat puding karamel, dia pulak tiba-tiba bad mood... hmmm... 

tak brape jadi. saya buat tak brape ikut resepi sebab tiba-tiba susu pekat manis tinggal setengah tin jer! maka, 7 biji telur, setengah tin susu pekat & setengah tin susu air suam... kacau sebati. tapis. kukus 30 minit. itu la hasil nyer, comot mot mot!!! hi hi hi...

next time, nak kurang 2 biji telur & nak guna 1 tin susu pekat. tgk hasil nyer plak cam ne ekk :) banyak style resepi dpt kat internet. saya pilih yg paling mudah, bahan yg sedia ada. nanti nak call kakak saya kat KL, dia dulu-dulu masa bujang suka buat puding karamel ni. skang ni, dia da tak buat! nak tanya resepi dia plak. dia buat sedap :)

Photobucket

4 comments:

  1. salam..
    saya pun lama tak wat benda ni... tapi kalau beli telur sepapan 30 biji tu.. wajib menghabiskan telur wat ni.. kasi blender semua bahan.. lepas tu tuang dlm dulang yg dah buat gula hangus.. and kukus.. senang je kan.. cuma skrg ni kalau refil telur je.. 10 biji.. tak banyak pun.. sbb mak buyong tak larat angkat telur 1 papan.. huahuahuahua.. ngadeee kan..

    ReplyDelete
  2. ila suka mkn puding karamel ni... pun dah lama xbuat... sedapnyer!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)