Friday, October 12, 2012

KALAU LA SEMUA HAL DUNIA DPT DIKAWAL JAUH...

salam pagi jumaat semua. moga Allah permudahkan semua urusan kita hari ini dan esok-esok yg mendatang...

remote air-con, remote kipas, remote tv, remote astro & remote dvd

kat sofa depan tv tu hah, selain dari izzat yg terlentang dgn senyuman, ada le 2 biji bantal dia & sapu tangan (suka main air liur!!!). and utk kemudahan ibu ni hah (kemudahan utk sikap malas hi hi hi) beratur la segala jenis remote juga kat sofa tu.

last night before masuk tidur baru terperasan yg ~ BANYAK nyer remote rumah ni!!! teknologi oh teknologi. tak termasuk lagi h/phone or tab yg ada kat tepi sofa. hmmm teknologi oh teknologi. idup kita ni makin lama, makin mudah. apa yg boleh dipermudahkan, semua dimudahkan. saya update blog je kat laptop, blogwalking or FB skang semua kat tab. depan tv, duduk ke, baring ke, sambil bobok izzat... laptop dlm bilik, bateri da kong and kena sambung elektrik sepenuhnya hi hi hi...

KALAU LA SEMUA HAL DUNIA DPT DIKAWAL JAUH kan?

masak kan dapur, cukup masa kita tett jer guna remote, tutup la api dapur. oven and microwave yg ber remote juga. kettle? ha ha ha... berangan ler ko, aida oii! bertambah la kalori badan dan tahap malas... bersyukur la dgn pe yg ada, kemudahan yg telah dicipta. 


korang ada byk remote jugak ke kat umah?


sekarang ni tgh busy ulangkaji dgn nurin. next week dia ada exam akhir tahun. buku text tu saya ulangkaji every unit, every page. agar dia faham... letih oii! lepas dinner, terus hadap dia hingga kul 10 mlm. time tu dia da nak susu and terus tido. ayah nyer take over jaga izzat. syuhada buat pe dia suka...

ada lagi 3 hari ~ nak cover pendidikan islam, agama & latih tubi maths. as for BM, english & sains da abis.

sharing is caring :-)


Photobucket

12 comments:

  1. rumah nurul banyak gak remote..hehe tak mustahil tahun2 kehadapan lagi canggih dalam umah..rugi plak kalau tak guna teknologikan.hehe

    ReplyDelete
  2. rumah nurul pun sama, lammpu kipas semua remote.. remote lampu sampai sekarang tak habis hafal lagi, asyik tertukar jer bila nak pasang lampu, hehehe...

    ReplyDelete
  3. kekadang tersilap tekan remote..hiihi

    ReplyDelete
  4. salam kenal..saya nak folo tapi line tak kuat,..tak dapat loading ...nnt dtg lagi...tq

    ReplyDelete
  5. kalau hidup ni main tekan dengan remote je.. senang ler control.. semua tu hanya teknologi terkini, semua pakai remote.. kalau leh, lampu pun nak letak remote.. senang nak on/off.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. Tak banyak sangat remote kat rumah ni. Ha ah kan Aida, Yati pun selalu berangan camtu. Nak minum nescafe, tekan teet... siap, tak yah pi dapur, bancuh. Hehe.. :)

    ReplyDelete
  7. hi hi hi :-)
    Tu la kan. Rata2 skang rumah byk remote.

    Izan mama mia - ok. Nanti dtg lagi ye. Salam kenal :-)

    Yati - feveret aida nescafe tu!! :-)

    ReplyDelete
  8. ehe..dtg malam...folo dah...salam kenal..

    ReplyDelete
  9. kalau seme dpt dikawal dr jauh mmg senang.. duk setempat je semua siap.. hihi

    ReplyDelete
  10. sebenarnya byk tp abis hilang buat main dgn anak2..yg tinggak remote astro ngan kipas je..yg lain masih manual hu...

    ReplyDelete
  11. salam senin=)datang jenguk tuan umah=)sihatker?anak2?

    ReplyDelete
  12. hu huuu...bila senang nak senang lagi. bukan malas tp bila dah ada teknologi wajib guna haaa


    salam kenal

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)