Wednesday, October 24, 2012

SARDIN DI KEPIT !



tu la dia bekal feveret nurin ke skola. bubuh kan sardin byk, suka la dia ngap ngap. buat lebih utk dia, nanti bleh share dgn friends di skola kan...

kalau saya free, ada masa terluang pepagi, saya buatkan nurin bekal. item utama is roti la. apa je yg bleh saya buat dgn roti tu. tak bagi nurin duit utk beli makanan kat kantin, sebab :-

  1. nurin amat bersopan santun ketika membeli makanan. beratur. kalau ada org nak potong line, dia bagi je. time da sampai depan, nurin tak tahu nak berebut skit-skit utk beli makanan. dia biarkan orang lain beli dulu, dgn harapan ada le ruang kosong utk dia tgk makanan... hmmmm alamat nyer, tak makan la anak aku!!! saya pernah observe dia dari jauh, tu yg saya kesian...
  2. makanan kantin terdedah! so, saya utama kan kesihatan anak saya. yg lain, no komen...


kalau saya tak free, saya prepare kan tisu & sudu garfu. asben akan belikan nasi lemak bungkus kat gerai depan umah tu. kadang-kadang beli mee goreng or kuey teow goreng. yg penting, nurin tak perlu beratur kat kantin :)

Photobucket

8 comments:

  1. wow...! mmg sedapp.. roti sardin goreng telur ni.. saya pun selalu wat gak... :) anak2 suka makan cicah plak ngan sos cili.. :)

    ReplyDelete
  2. sy suke buat sandiwch telur hehe...anak seko rendah kat mana aida?

    ReplyDelete
  3. sy pon suka mkn mcm ni...mmg sedapp

    ReplyDelete
  4. Entri Yang Best :)

    Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Bila baca entri Aida ni, teringat kat Hafizan yang masuk darjah 1 tahun depan. Dia pun sopan santun juga, rasanya kena bawa bekal, takut dia tak sempat makan nanti.

    ReplyDelete
  6. sedapnya roti. saya masa darjah 1, abang yg tolong belikan makanan :p protective abang saya ms tu :p dah la dia ms tu darjah 6, x sama rehat dgn budak darjah 1. kadang2 dia lewat sebab x boleh keluar kelas. setengah tahun br pandai beli makanan sendiri..nostalgia :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)