Friday, December 07, 2012

BERATUS MEMBAYAR ASTRO !!!

hi hi hi... hakikat...
skang ni hampir semua org saya jumpa, sure langgan astro!

copy paste from site astro :-)
  
korang sure sedia maklum pasal pakej kat atas tu ~ get a 2nd astro subscription for only RM50 per month today. ni yg saya teruja nak apply. nak letak 2nd decoder to kat ruang kedua yg tak pasti kat mana. samada dapur, master bedroom or bilik anak-anak.

nak dijadikan citer, kelmarin saya da call astro customer service and tanya. kata nyer :

  • yes. saya boleh apply 2nd decoder byond tu, free installation. saya hanya bayar 50% je utk 2nd decoder tu sebab now decoder yg sedia ada subscription saya hanya RM93++. da kira ~ saya kena bayar RM47++... kalau 1st subscription kita more than RM100, baru la kita kena bayar RM50 je utk 2nd decoder... orait. menarik!
  • then..... astro promote saya astro super pack 1 ~ RM125 per month... ni yg telah buat saya lebih teruja!!!


 
 



hmmmmm.... skang ni astro saya ~ astro family, mustika, sports, 1 mini = fun ~ RM93++. kalau tambah RM40 akan dapat ~ ABO tayangan hebat, movies, 2 mini = learning & variety, HD & PVR. PVR tu free installation plak tu, tak perlu byr 50% caj nyer iaitu RM150. then, 2nd decoder saya bayar hanya RM50. jumlah pembayaran saya sebulan if saya upgrade = RM182.50 !!!

pendek kata, amat jimat la kan. hmmmmmm teruja... tapi berbaloikah saya tambah RM90 lagi utk semua di atas? dari segi penjimatan = berbaloi. duit pun ada... tapi.... hmmmm... dlm masa yg sama, utk jangka panjang, saya kena beli tv yg bleh HD. buat sementara layan la 2nd decoder tu dgn tv comel toshiba 14" :-)

ptg ni nanti astro akan call saya balik utk confirm, nak ke tak upgrade ke astro super pack 1 tu. asben saya kata (setelah dia nampak saya mcm desperate nak upgrade), "terpulang kat ibu la...." ha ha ha jawapan tu lagi buat saya serba salah!!!

reason utama saya nak 2nd decoder adalah anak-anak dpt suka hati tgk rancangan kesukaan mereka :-) tanpa ganggu rancangan ibu... hua hua hua!

relevan kah ? hmmmmm...

Photobucket

7 comments:

  1. kita orang kat rumah amik super pack 1 tue.tak terpikir lg nk amik 2nd dekoder.dah ada pvr rekod jea kalau time nak berebut tv.hikhikhik..kalau bukak mulut nak amik 2nd dekoder nnti apen sound.hahaha..aritue jenuh suh masukkan hd gara-gara Adam dan Hawa.

    ReplyDelete
  2. wahh...banyak jugak pakej tu ye..saya langgan yang sikit je..just tambah mustika..huhu

    ReplyDelete
  3. Wow.. terasa juga kalau bil astro 182 sebulan..
    Akak langgan pakej asas dan 1 minije..
    Tak pa ler berebutngan anak2 asal x terbeban dgn bil tingi setiap bulan..

    ReplyDelete
  4. fida ~ oic. korang da ada la ekk super pack 1? tu la... aida tgh pikir ni hah...

    ReplyDelete
  5. nur anis ~ memang byk yg dpt. setimpal dgn membayo nyer ... hi hi!

    ReplyDelete
  6. aimaniman ~ hmmmm tu la kan. rasa mcm membazir. tapi, mcm nak. hmmmm kusut aida jadik nyer...

    ReplyDelete
  7. hm.. byk gak tu kena bayar... kalau dah ada PVR tak perlu kot 2nd decoder... sebab boleh rekod je... ada 200 lebih jam utk rekod...

    plus.. kalau tv lain2 tempat... tak merasalah nak duduk bersama2 dengan family... kan seronok kalau dapat luangkan masa menonton bersama2...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)