Wednesday, December 12, 2012

IZZAT KE SPITAL PANTAI !!!

kepenatan anak ibu ari ni... terlentok sebab mengantuk sgt kot. mlm tadi nangis tak henti! kul 2-3 pagi baru tido, tu pun tido pakai pampers saje. pepagi ni ibu da bwk izzat ngadap doktor kat spital pantai... tu yg tertido dari spital hingga sampai umah sekitar kul 12.30 tghari tadi...

sian anak ibu...
terpaksa ibu korbankan masa kerja ari ni utk izzat, sayang ibu!
ibu emergency leave!!!

berkaitan dgn post lama : izzat gatal-gatal 
merah-merah izzat tu x baik-baik!!!

gi melawat dr. lee kat spital pantai ayer keroh.
nape la tak abis-abis... sensitif sgt ke anak bujang ibu?
dan sejak 3-4 hari lepas, mata izzat byk taik mata!!!
kekadang izzat tak bleh buka mata, sian anak ibu... 
orang kata, if ber taik mata, panas dalam!!!

sementara tunggu doktor sampai, izzat terlena dlm stroller...

nampak tak mata izzat yg sekejapan da bertaik! sian izzat...

izzat x demam, suhu badan normal. just didapati izzat skit selsema. then pasal taik mata tu, izzat alahan of something, keadaan persekitaran mungkin. ada ubat utk izzat makan...
doktor bagi 2 jenis cream ~  satu khas utk if merah-merah kat badan izzat tu byk dan jelas. satu lagi cream adalah cream yg izzat kena pakai secara berterusan bagi elak kulit kering dan sensitif. ternyata, izzat tak bleh berpeluh, nanti kulit dia meruam. doktor kata, pastikan dia pakai pakaian yg tak panas dan selesa.

kakak-kakak ikut ibu memeriahkan suasana gi bwk izzat ke spital :-)

 moga izzat cepat pulih dari semua ketidakselesaan ye darling :-) insya'Allah...

 Photobucket

10 comments:

  1. sampai tertido baby.. senangnye dia tido kan..

    ReplyDelete
  2. Moga cepat sembuh ye izzat.
    Samalah anak anak saya pun,kulit sensitif dari baby.saya pakai barangan sebamed atau ezzera..
    Huhu.doc kate,anak kulit mahak.hehe

    ReplyDelete
  3. Semoga Izzat cepat sembuh.
    Macam anak kedua Yati, Hafizan. Masa pantang, bapaknya beli dan pasang aircond dalam bilik, sebab badan dia naik merah-merah.

    ReplyDelete
  4. izzat dah tembam.semoga izzat cepat sembuh..

    ReplyDelete
  5. get well soon baby izzat sayang.

    ReplyDelete
  6. jassnani ~ over penat izzat tu. pepagi da keluar. da nak ptg baru tiba umah :-)


    ashra ~ tu la pasal kan :-) dpt anak kulit mahal ni, kena ada spesel bajet hi hi hi...


    yati ~ ye? masalah nyer izzat bila on air-cond, dia selsema pulak!!!


    fida ~ da 6 kg skang ni!!!


    inazamri ~ tq :-)

    ReplyDelete
  7. erm mcm anak saya jgk bab yg bertaik mata tu..tp hilang sendiri...

    ReplyDelete
  8. alllaaaahhhhaiii...cian izzat..sampai trtido..moga cepat sembuh ye,syg..kdg2 mata budak ni brtaik sbb panas dlm...

    ReplyDelete
  9. comel sangat tengok baby kak tido..
    kak, kenapa x de link nk follow?

    ReplyDelete
  10. alergik habuk la tu kot.. sama macam faris saya... kalau ada habuk... mmg dia akan gatal2 n bertahi mata...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)