Thursday, December 06, 2012

PICNIC |pantai oh pantai|

da lama tak mandi laut...
last saya mandi laut rasa nyer end of 2006.

tak brape berminat la nak mandi laut skang ni. kotor! da confirm la kampung saya kat area tepi laut. umah makcik semua sepanjang tepi laut. malangnya, kampung saya da terhakis!!! dulu masa saya kecik-kecik pantai nyer lebar ber kilometer... nun jauh sana dari tingkap umah makcik. skang ni, da berbatu-batan!!! semua ni terjadi sejak banda hilir ditambak nak bina mahkota parade. and now, kalau korang dtg melaka, dari banda hilir hingga ke klebang besar tu da ditambak ber kilometer lebar nyer ke laut sana. no more lalu di tepi laut mcm saya kecik-kecik dulu. akibat nyer, abis tanah org kampung side lain terhakis.....

ni la pesisiran pantai di kampung saya sekarang... tiada lagi bermain di tepi gigi air... anak-anak tak dpt lagi main pasir sambil tunggu ombak sampai :-) dlm gambo tu asben tgh pegang muhammad & syuhada...

dari pantai yg berbatu-batan tu nak masuk umah makcik saya. letak pagar kayu penghadang agar budak-budak tak lepas ke laut... sedih, kan ?

on 15.11.2012 lepas, cuti sempena Awal Muharram...
nak dijadikan cerita, saya bwk la anak-anak ke teluk kemang, port dickson... bagi peluang diorang merasai nikmat air laut di tepi pantai... nak bwk gi pulau perhentian or pulau redang yg air nyer warna hijau tu, jauh la sgt. terpaksa pegi la pd je, air laut yg tak brape bersih tu... hu hu hu!


ramai gaks yg lepak teluk kemang ni... byk india ~ deepavali ler kata kan...

sebab ada baby, kami sewa khemah. semua pun da maklum, kat pd ni sepanjang pantai da ada khemah-khemah utk disewa. rate nyer RM30-RM35. mahal!!! tapi nak buat camner, no money no talk hokey! tak lagi free dok tepi pantai pd. 

dgn ibu mertua ku :-)


izzat all the time dgn nenek nyer. meskipun agak panas, izzat tak buat hal... relek je tido!




izzat da bangun tido... ceria! 

kakak-kakak yg kelaparan...

before balik, gi makan dulu...

alamak... syuhada da blackout!!! 3-4 jam lepak tgh panas le katakan...

ibu punyer...

sate hj. samuri, branch pd...

"ok la ye anak-anak... cukup-cukup la kita gi pd ni. ibu tak brape gemar dah dgn pd. tunggu izzat besar skit, kita ajak ayah gi terengganu. di sana memang syorga kalau nak mandi laut..."


Photobucket

3 comments:

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)