Dec 18, 2012

18hb TELAH TIBA AKHIR NYA...

6 comments:
sgt suka hati...
ari ni tiba jua akhir nya...

org gomen 1malaysia ni tau la naper :-)
ari pendapatan kih kih kih...
byk agenda pas ni nak dilaksanakan...

offer @ jusco...
confirm nak beli yg bawah sekali tu.
muffin pan, floral muffin pan & roasting pan...
nak beli 2 set = RM99.80 je :-)


lom decide nak yg mana...
still memilih :-)

ayer keroh ~ 21 dis 2012 (jumaat ni!!!)

melaka mall ~ start 20 dis 2012 (khamis ni!!!)

body shop ~ ada voucher RM15 kena tebus before 21 dis 2012. nak beli lipstik!

ada voucher RM10 ~ online shop beli baju tido izzat :-)


paling penting!!!
beli 100% keperluan sekolah nurin naik darjah 2 tahun depan...
as at now, byk brg da beli. tinggal nak gi jengah koperasi sekolah, beli buku.
byr yuran tahunan tadika syuhada...
balut buku... jahit lencana kat tudung baru... gosok baju... kapur kasut...


itu saje utk penghabis tahun 2012.
byk nyer nak kena settle :-)

Photobucket

Dec 14, 2012

SPAM !!!

10 comments:
skali cek kekadang beratus!
tak larat nak delete, ntah apa-apa!



email saya tiap hari dpt email gitu tau.
camner ekk nak unsubscribe?
butang mana nak klik tu? bengang sgt!
bank notice la...
jual brg seks la...
peluang bisnes luar negara la...

dun like :-(

jadi susah bila ada urgent email kena cek.
scroll and scroll and scroll...

help!

Photobucket
 

Dec 13, 2012

BIG BURGER BAKARRRRRRRRR |memang nyum nyum|

13 comments:
byk da ada kat malaysia ni...
kat melaka pun ada le beberapa tempat...

tapi saya baru cuba 1 outlet... 1 kali je...
kali kedua, ntah bila sebab outlet tu tak berbumbung!
agak tak selesa nak bwk anak-anak terutama izzat.
outlet tu buka kul 6 ke atas.
kami prefer gi after maghrib la kan.
so, tanpa bumbung... malam... baby... mcm tak sesuai, kan?

RAWANG BURGER BAKAR
MITC, MELAKA
(kat sebelah IKAN BAKAR MALIM, MITC)

KLCC

ombak rindu

masa saya gi tu, outlet RBB ni hanya jual burger bakar ni bersama air mineral & air kotak je.
takde air yg bancuh-bancuh gitu.
ringkas!

burger nyer besar... sedap... kami beli 2 burger kat atas tu share 4 beranak.
sgt kenyang alhamdullillah...


Photobucket

Dec 12, 2012

IZZAT KE SPITAL PANTAI !!!

10 comments:
kepenatan anak ibu ari ni... terlentok sebab mengantuk sgt kot. mlm tadi nangis tak henti! kul 2-3 pagi baru tido, tu pun tido pakai pampers saje. pepagi ni ibu da bwk izzat ngadap doktor kat spital pantai... tu yg tertido dari spital hingga sampai umah sekitar kul 12.30 tghari tadi...

sian anak ibu...
terpaksa ibu korbankan masa kerja ari ni utk izzat, sayang ibu!
ibu emergency leave!!!

berkaitan dgn post lama : izzat gatal-gatal 
merah-merah izzat tu x baik-baik!!!

gi melawat dr. lee kat spital pantai ayer keroh.
nape la tak abis-abis... sensitif sgt ke anak bujang ibu?
dan sejak 3-4 hari lepas, mata izzat byk taik mata!!!
kekadang izzat tak bleh buka mata, sian anak ibu... 
orang kata, if ber taik mata, panas dalam!!!

sementara tunggu doktor sampai, izzat terlena dlm stroller...

nampak tak mata izzat yg sekejapan da bertaik! sian izzat...

izzat x demam, suhu badan normal. just didapati izzat skit selsema. then pasal taik mata tu, izzat alahan of something, keadaan persekitaran mungkin. ada ubat utk izzat makan...
doktor bagi 2 jenis cream ~  satu khas utk if merah-merah kat badan izzat tu byk dan jelas. satu lagi cream adalah cream yg izzat kena pakai secara berterusan bagi elak kulit kering dan sensitif. ternyata, izzat tak bleh berpeluh, nanti kulit dia meruam. doktor kata, pastikan dia pakai pakaian yg tak panas dan selesa.

kakak-kakak ikut ibu memeriahkan suasana gi bwk izzat ke spital :-)

 moga izzat cepat pulih dari semua ketidakselesaan ye darling :-) insya'Allah...

 Photobucket

Dec 11, 2012

TARIKH YG KU TUNGGU !

12 comments:
alhamdullillah...
syukur sgt kepada Allah yg Maha Berkuasa ke atas segalanya...
ari ini, 3 tahun yg lepas ~ aku kat putrajaya lapor diri.
kini, ari ini, genap usia perkhidmatan dgn k'jaan selama 3 tahun.
semua yg perlu da settle utk diri aku sah sebagai penjawat awam.
alhamdullillah...
tarikh yg ku tunggu!
berlaku ari ini...
pagi yg indah, semoga keindahan itu berkekalan sehingga bila-bila...
aminnn...

Photobucket

Dec 10, 2012

HOME SWEET HOME

3 comments:
e'eh... tajuk mcm nama blog plaks :-)
yeszaaaa... sebab weekend yg lepas, kami lepak umah 48 jam!!!

kakak-kakak yg jelita !!!

ayah ~ membersihkan rumah...
ibu ~ bantu ayah, masak, cuci baju...

kakak-kakak yg jelita ???
tab... tab... phone ayah... phone ayah... laptop... laptop...
games!

izzat yg hensem!

izzat ~ tido, menyusu, baring, senyum, lepak, .... menangis!!!

the best part !
hadiah giveaway from elissme :-)

FM melaka and gift from UITM :-) i like!!!


Photobucket

Dec 7, 2012

BERATUS MEMBAYAR ASTRO !!!

7 comments:
hi hi hi... hakikat...
skang ni hampir semua org saya jumpa, sure langgan astro!

copy paste from site astro :-)
  
korang sure sedia maklum pasal pakej kat atas tu ~ get a 2nd astro subscription for only RM50 per month today. ni yg saya teruja nak apply. nak letak 2nd decoder to kat ruang kedua yg tak pasti kat mana. samada dapur, master bedroom or bilik anak-anak.

nak dijadikan citer, kelmarin saya da call astro customer service and tanya. kata nyer :

  • yes. saya boleh apply 2nd decoder byond tu, free installation. saya hanya bayar 50% je utk 2nd decoder tu sebab now decoder yg sedia ada subscription saya hanya RM93++. da kira ~ saya kena bayar RM47++... kalau 1st subscription kita more than RM100, baru la kita kena bayar RM50 je utk 2nd decoder... orait. menarik!
  • then..... astro promote saya astro super pack 1 ~ RM125 per month... ni yg telah buat saya lebih teruja!!!


 
 



hmmmmm.... skang ni astro saya ~ astro family, mustika, sports, 1 mini = fun ~ RM93++. kalau tambah RM40 akan dapat ~ ABO tayangan hebat, movies, 2 mini = learning & variety, HD & PVR. PVR tu free installation plak tu, tak perlu byr 50% caj nyer iaitu RM150. then, 2nd decoder saya bayar hanya RM50. jumlah pembayaran saya sebulan if saya upgrade = RM182.50 !!!

pendek kata, amat jimat la kan. hmmmmmm teruja... tapi berbaloikah saya tambah RM90 lagi utk semua di atas? dari segi penjimatan = berbaloi. duit pun ada... tapi.... hmmmm... dlm masa yg sama, utk jangka panjang, saya kena beli tv yg bleh HD. buat sementara layan la 2nd decoder tu dgn tv comel toshiba 14" :-)

ptg ni nanti astro akan call saya balik utk confirm, nak ke tak upgrade ke astro super pack 1 tu. asben saya kata (setelah dia nampak saya mcm desperate nak upgrade), "terpulang kat ibu la...." ha ha ha jawapan tu lagi buat saya serba salah!!!

reason utama saya nak 2nd decoder adalah anak-anak dpt suka hati tgk rancangan kesukaan mereka :-) tanpa ganggu rancangan ibu... hua hua hua!

relevan kah ? hmmmmm...

Photobucket

ADIK MUSLIM ~ SAYANG MUSLIM

3 comments:
paparan pagi jumaat...
kisah lama, baru nak citer :-)

hadiah terakhir utk anak-anak da settle... hadiah? klik sini utk tau citer ekk...


alhamdullillah...
24.10.2012 yg lepas dpt parcel ni.
tau sape pengirim nyer...

majalah yg saya langgan utk nurin & syuhada utk 12 bulan...

free gift :-)
coklat ~ nurin's
hijau pink ~ syuhada's


langgan la utk anak-anak.
bermanfaat!


Photobucket

Dec 6, 2012

PICNIC |pantai oh pantai|

3 comments:
da lama tak mandi laut...
last saya mandi laut rasa nyer end of 2006.

tak brape berminat la nak mandi laut skang ni. kotor! da confirm la kampung saya kat area tepi laut. umah makcik semua sepanjang tepi laut. malangnya, kampung saya da terhakis!!! dulu masa saya kecik-kecik pantai nyer lebar ber kilometer... nun jauh sana dari tingkap umah makcik. skang ni, da berbatu-batan!!! semua ni terjadi sejak banda hilir ditambak nak bina mahkota parade. and now, kalau korang dtg melaka, dari banda hilir hingga ke klebang besar tu da ditambak ber kilometer lebar nyer ke laut sana. no more lalu di tepi laut mcm saya kecik-kecik dulu. akibat nyer, abis tanah org kampung side lain terhakis.....

ni la pesisiran pantai di kampung saya sekarang... tiada lagi bermain di tepi gigi air... anak-anak tak dpt lagi main pasir sambil tunggu ombak sampai :-) dlm gambo tu asben tgh pegang muhammad & syuhada...

dari pantai yg berbatu-batan tu nak masuk umah makcik saya. letak pagar kayu penghadang agar budak-budak tak lepas ke laut... sedih, kan ?

on 15.11.2012 lepas, cuti sempena Awal Muharram...
nak dijadikan cerita, saya bwk la anak-anak ke teluk kemang, port dickson... bagi peluang diorang merasai nikmat air laut di tepi pantai... nak bwk gi pulau perhentian or pulau redang yg air nyer warna hijau tu, jauh la sgt. terpaksa pegi la pd je, air laut yg tak brape bersih tu... hu hu hu!


ramai gaks yg lepak teluk kemang ni... byk india ~ deepavali ler kata kan...

sebab ada baby, kami sewa khemah. semua pun da maklum, kat pd ni sepanjang pantai da ada khemah-khemah utk disewa. rate nyer RM30-RM35. mahal!!! tapi nak buat camner, no money no talk hokey! tak lagi free dok tepi pantai pd. 

dgn ibu mertua ku :-)


izzat all the time dgn nenek nyer. meskipun agak panas, izzat tak buat hal... relek je tido!




izzat da bangun tido... ceria! 

kakak-kakak yg kelaparan...

before balik, gi makan dulu...

alamak... syuhada da blackout!!! 3-4 jam lepak tgh panas le katakan...

ibu punyer...

sate hj. samuri, branch pd...

"ok la ye anak-anak... cukup-cukup la kita gi pd ni. ibu tak brape gemar dah dgn pd. tunggu izzat besar skit, kita ajak ayah gi terengganu. di sana memang syorga kalau nak mandi laut..."


Photobucket